Zaključil se je Friendship Exchange Indija-Slovenija

Slovenski rotarijci, člani Odbora za mednarodne dejavnosti, so od 13. do 21. junija gostili skupino rotarijskih prijateljev iz Indije, distrikt 3141. V času obiska so gostje doživeli utrip Slovenije v vseh njenih regijah.

V petek, 14. junija, so gostje raziskovali Ljubljano, kjer so se udeležili vodenega ogleda mesta in kosila na Odprti kuhni. Dan so zaključili z dobrodelnim plesom, ki ga je organiziral RC Tržič, ter s praznovanjem 20. obletnice RC Ljubljana Tivoli in obiskom RC Grosuplje v Casino & Hotel Admiral.

V soboto, 15. junija, so gostje obiskali Notranjsko in Primorsko. Ogledali so si Postojnsko jamo, kosili na kmetiji Barkola v Dragi pri Dornberku, obiskali Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici in se sprehodili po parku Rafut. Dan so zaključili z degustacijo vina pri Ernelcu v Ozeljanu in prenočili na turistični kmetiji Malovščevo v Vitovljah.

V nedeljo, 16. junija, so nadaljevali z raziskovanjem Primorske. Ogledali so si Štanjel, Lipico, Piran in Hrastovlje. Prenočili so v hotelu Admiral v Kozini.

V ponedeljek, 17. junija, so gostje obiskali Gorenjsko in Ljubljano. Obiskali so Blejsko jezero in grad ter Bohinjsko jezero in Vogel. Zvečer jih je v Ljubljani gostil guverner Distrikta 1912 Andrej Božič.

V torek, 18. junija, so se odpravili na Koroško. Obiskali so rudnik svinca in cinka v Mežici, kosili pri Marinu v Šentanelu, obiskali grad Ravne s knjižnico, muzejem in forma vivo ter dan zaključili s piknikom skupaj z RC Slovenj Gradec.

V sredo, 19. junija, so gostje raziskovali Štajersko. Ogledali so si grad Celje, sodelovali na ogledu mesta pod mestom, prenočili na turistični kmetiji Flajs, obiskali Fontano piva v Žalcu in dan zaključili s piknikom pri družini Pepel.

V četrtek, 20. junija, so obiskali Muzej hmeljarstva in pivovarstva v Žalcu, nato pa se vrnili v Ljubljano.

V petek, 21. junija, so še zadnjič raziskovali Ljubljano in se poslovili od Slovenije s prijetnimi vtisi.

Iskrena zahvala vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli, da so se gostje počutili prijetno.