Navodila Rotary International

Iz RI so nas obvestili, da boste klubi od januarja 2015 prejemali nove in poenostavljene SAR račune. Računi se bodo nanašali na število prijavljenih članov v RI bazi podatkov na dan 1. januar 2015 (enkrat, ko boste prejeli račun za 2. del RI članarine, za ta račun več ne boste mogli posodabljati števila članov). Ravno zaradi tega je pomembno, da odgovorne osebe v klubu, redno posodabljate članstvo v RI bazi podatkov, najbolje, da kar takoj, ko se zgodijo. V ta namen vas prosimo, da si na uradni spletni strani RI ( www.rotary.org ) uredite naslednje podatke:

1.Odgovorna oseba naj odpre račun na Rotary.org accounts ( https://www.rotary.org/myrotary/en/user/register);

2.Glede urejanja baz podatkov (članstvo, plačevanje računov in dodajanje klubskih poverjenikov) si lahko preberete in direktno urejate na:

How to add a member (kako dodati člana),
How to edit member information (kako urediti podatke o članstvu),
How to remove a member (kako odstraniti člana),
How to pay your invoice (kako plačevati račune),
How to add an officer (kako dodati poverjenika) 

3.RI svetuje, da vsak klub imenuje osebo, ki bo enkrat mesečno posodabljala seznam članstva (načeloma je za to odgovoren tajnik kluba);

4.Posodobljene priročnike za predsednike, sekretarje in zakladnike, skupaj z dodatkom o spremembah klubskih računov / SAR, lahko najdete na:

Club President’s Manual (priročnik za klubske predsednike),
Club Secretary’s Manual (priročnik za klubske sekretarji),
Club Treasurer’s Manual (priročnik za zakladnike)
Za več informacij vas prosimo, da greste na www.rotary.org/clubinvoice ;
Za vse tiste, ki bi radi prispevali k ohranjanju narave in dreves, vas prosimo, da izberete možnost elektronskih računov oz. paperless invoices ;

5.Vsem tistim, ki niste v možnosti, da bi vse nastale spremembe javljali elektronsko, svetujemo, da izpolnite obrazec o članstvu – Member Data Form in ga:

Pošljete po elektronski pošti na: data@rotary.org ,
Pošljete po faksu na +1-847-556-2207,
Pošljete v distriktno pisarno;