Kdo smo

Rotary Slovenija D1912

Rotary D1912 - Slovenija in Severna Makedonija  je del mednarodne organizacije Rotary International, ki povezuje  posameznike iz Slovenije in si prizadeva za uresničevanje humanitarnih projektov ter spodbujanje dobrega počutja v lokalnih skupnostih in po svetu.

Poleg tega vključuje tudi mlajše generacije v svoje delovanje preko mladinskih programov Rotaract in Interact, ki omogočajo priložnosti za razvoj vodstvenih in poklicnih spretnosti, prostovoljno delo in mednarodno povezovanje.

 

Zgodovina Rotary

Rotary je bil ustanovljen leta 1905 v Chicagu, ZDA, s strani odvetnika Paula Harrisa in štirih prijateljev, ki so želeli ustanoviti klub, v katerem bi se poslovni ljudje srečevali redno in gradili prijateljstva. Iz prvotnega kluba, ki se je imenoval "Rotary Club", se je ideja hitro razširila in že v letu 1910 so bili ustanovljeni prvi klubi zunaj ZDA, v Kanadi, Veliki Britaniji in na Kubi. Danes Rotary združuje več kot 1,2 milijona članov v več kot 35.000 klubih v skoraj vseh državah sveta. Skozi zgodovino se je Rotary razvijal v organizacijo, ki si prizadeva za uresničevanje humanitarnih projektov in spodbujanje etičnih standardov, ter s svojimi akcijami prispeva k izboljšanju kakovosti življenja v lokalnih skupnostih in po svetu.