ZA BOLJŠI JUTRI NAŠIH NAJMLAJŠIH GRE!

Dobrodelni košarkarski turnir ZATO! igram košarko  
 
V soboto, 1.6.2019
, je Rotary klub 25 v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije organiziral 3. dobrodelni turnir v košarki 3×3 »ZATO! igram košarko«. Dobrodelni turnir, na katerem so izmed 13 košarkarskih ekip slavili Kobal transporti in Ballersi, je bil namenjen zbiranju donacij za projekt izgradnje otroškega kampa »ZATO!« v Dešeči vasi pri Žužemberku. Ta bo omogočal brezplačne počitnice pomoči potrebnim otrokom in mladostnikom v prelepi naravi ob reki Krki na opremljenem kamping prostoru. Izkupiček dobrodelnih donacij podjetij in posameznikov ob turnirju je znašal 6000 eur. Pri izvedbi turnirja sta pomagala tudi kluba mlajših generacij rotarijcev – Rotaract in Interact klub Ljubljana 25.

Rotary klub 25 je v preteklih 10-ih letih pridobil donacije v skupni vrednosti več kot 1.000.000 eur. Klub je s predhodnimi dobrodelnimi aktivnostmi, med drugim, zagotovil sredstva za nabavo zemljišča za kamp, ki že poteka. Tokrat zbrana sredstva v vrednosti 6000 eur pa bodo namenjena za komunalno infrastrukturo, bivalne in sanitarne prostore ter športno-izobraževalne vsebine. Več informacij o že izpeljanih projektih na: http://www.zato-pomagam.si/izvedeni-projekti/.

Kaj je ZATO! Kamp Krka?
ZATO! Kamp Krka je humanitaren in neprofiten projekt ROTARY KLUBA LJUBLJANA, ustvarjen z namenom pomagati najmlajšim in najšibkejšim prebivalcem in otrokom iz socialno ogroženih družin. Projekt stremi k dolgoročnemu zagotavljanju zanimivih, poučnih in zabavnih počitnic – z dodatnim namenom pridobivanja znanj in izkušenj, ki bodo mladim omogočala kvalitetnejši razvoj veščin, potrebnih za oblikovanje zdravih, uspešnih in družbeno odgovornih ljudi.
Zemljišče ob reki Krki so člani kluba že zagotovili, dolgoročni cilj pa je izgradnja počitniško-izobraževalnega naselja, v katerem bo lahko poletne počitnice v osrčju narave preživljalo med 100 in 150 otrok hkrati. Pri projektu ZATO KAMP KRKA ima organizator namen sodelovali z lokalno skupnostjo in prebivalci okolice kampa, podjetniki, obrtniki, javnimi ustanovami in neprofitnimi organizacijami, ki bodo doprinesli k razvoju in izvajanju projekta.

Kako lahko pomagate?
Pomaga lahko vsak. Če ste podjetnik, obrtnik, klub ali fizična oseba s klicem vesti, se lahko pridružite projektu in mu dodate osebno noto. Finančne donacije so vsekakor dobrodošle, seveda pa lahko pomagate tudi drugače (npr. z idejami vsebin za izobraževanje, izvajanjem delavnic, izvajanjem del, zagotavljanjem opreme, gradbenih del, itd.).

Vaše donacije bomo iskreno veseli. Vsak evro šteje.
IBAN:    SI56 0201 9025 7674 787 odprt pri banki NLB d.d.
SWIFT:  LJBASI2X

Rotary klub Ljubljana – 25
Janez Vrbošek, predsednik

rotary
Author: rotary