XXI. Rotaract distriktna konferenca

Delimo utrinke, ki ujamejo duh XXI. Rotaract distriktne konference – Prelom tisočletja! Konferenca je potekala 11. maja 2024 v prečudovitem Eco Resortu Slovenia.
Na uradnem delu smo tako začeli s poročanjem funkcionarjev, poročanjem klubov in izvolitvijo nekaterih funkcij Rotaract distrikta v rotarijskem letu 2024/2025. Za funkcijo DRR – elect je bila izvoljena Klavdija Kastelic, za funkcijo MED – MDIO pa je bila izvoljena Alja Urbanček. Obema želimo uspešno delo in čestitke! Tudi trenutni DRR – elect oziroma DRR v rotarijskem letu 2024/2025, Slaviša Stajić, je za rotarijsko leto 2024/2025 predstavil svoje načrte in delo. Potrdili gostujoči klub  XXII. Rotaract distriktne konference, ki je Rotaract klub Ljubljana. Predviden termin dvodnevne konference je 26. in 27. oktobra 2024. Ob zaključku uradnega dela pa je aktualni DRR, Luka Cepuder, podelil Distriktne nagrade. Prejeli so jih:
Marko Palovski – Za prizadevno opravljanje funkcije CR Severne Makedonije
Rotaract klub Ljubljana 25 – Za uspešno delovanje in razvoj projekta Poletna šola
Mina Krevl – Za prizadevno opravljanje funkcije MED-MDIO
Monika Kern – Za prizadevno opravljanje funkcije ERIC
Klavdija Kastelic – Za prizadevno opravljanje funkcije sekretarke DRR
Nika Andoljšek – Za podporo in pomoč funkciji DRR
Rotaract klub Ptuj – Za prizadevnost pri iskanju novih članov
Rotaract klub Velenje – Za organizacijo jesenske konference
Rotaract klub Ljubljana Center – Za organizacijo spomladanske konference
Sanja Slemenšek – Za prizadevno delovanje v Rotaract klubu Sevnica in vložen trud v klubske projekte
Rotaract klub Portorož – Koper – Za največje število novo sprejetih članov

Vsem prejemnikom nagrad iskreno čestitamo!

Sledil je še poučni del konference. Na okrogli mizi Od tabuja do terapije: Konoplja v prehodu sta Maj Deu Marinšek in Matej Svetina govorila o tem kaj konoplja je, iz kje izhaja, kakšne so razlike med različnimi konopljami in kako se le te uporabljajo za industrijsko rabo in o čem govori prihajajoči referendum. Govorili smo o spreminjajočih se percepcijah in terapevtski uporabi konoplje. Zatem smo imeli degustacijsko popoldne z predavanjem Po vinogradih Štajerske, ki ga je vodil Hugo Artur Košorok. Uživali smo v degustaciji, kjer smo poskusili nekaj najboljših vin in lokalnih dobrot iz Štajerske regije. Zvečer pa smo se zabavali ob ritmih čudovite plesne glasbe iz preteklega stoletja.

Hvala Rotaract klubu Ljubljana Center za organizacijo konference, se že veselimo prihodnje jesenske konference. Vaša energija in navdušenje sta naredila dogodek res poseben.
rotary
Author: rotary