VODEN OBISK EKOLOŠKEGA POSESTVA BC NAKLO 26. 10. 2023

Posestvo Biotehniškega centra Naklo v Strahinju ni veliko, je pa bogato in raznoliko. V prvi vrsti je učni center, kjer poteka praktično izobraževanje dijakov, študentov in udeležencev izobraževanja odraslih. Obiskovalcem daje priložnost, da dobro uro in pol preživijo v prijetnem okolju in ob tem pobližje spoznajo dejavnosti centra.

Na sprehodu po posestvu si bomo ogledali park medonosnih rastlin, mlekarsko delavnico, konjski in goveji hlev, urejen po standardih za ekološko rejo, sončno elektrarno, ekološki sadovnjak, čebelnjak, rastlinjaka za vzgojo rastlin in cvetja, zelenjavni, zeliščni, vzorčni vrt,  hotele za koristne organizme in zelene stene.

Ogled zaključimo v  eni od specializiranih učilnic, kjer bomo degustirali mlečne izdelke.

Potek obiska, ČETRTEK, 26. OKTOBER 2023. Voden obisk centra začnemo ob 17:00 uri, zberemo se pred trgovino »Pod kozolcem«.  Vse, ki bi hoteli kaj kupiti iz pestre ponudbe centra vabimo, da pridejo nekaj minut prej, ker se trgovina ob 17:00 zapira.  Trajanje obiska je 1,5 ure.

Rotary klub Tržič Naklo s Centrom plodno sodeluje že več let. Za zadnje letnike srednje šole in gimnazije izvajamo tečaje oživljanja ob zastoju srca.  Center nam za voden ogled ne bo zaračunal običajne cene, odločili pa smo se za podelitev letne štipendije enemu od perspektivnih športnikov centra. V ta namen bomo zbirali prostovoljne prispevke, priporočeno 20 eur na obiskovalca. Najbolje z gotovino pred obiskom, lahko pa predhodno na naš TRR: SI56 1010 0005 4294 387.

Zaradi organizacije vodenja je obvezna predhodna prijava na klubski mail rctrzicnaklo@gmail.com ali na telefon  031 684 128 (Jožef Perne).

Vabljeni!

rotary
Author: rotary