Veselje ob uspešni akciji: S skupnimi močmi za boljši jutri!

V soboto, 23. 3. 2024, smo Zveza Rotary klubov Slovenije in podjetje Avto Krka uspešno izvedli dan sajenja medovitih rastlin, dan ki je nastal na pobudo Čebelarske zveza Slovenije. S tem smo se združili v prizadevanjih za ohranjanje okolja in spodbujanje biodiverzitete.

Letošnja akcija je bila še posebej pomembna, saj smo se osredotočili na območja, prizadeta zaradi lanskih katastrofalnih poplav, in zasadili kar 225 medovitih rastlin. Skupaj z rotarijci slovenskih Rotary klubov in zaposlenimi podjetja Avto Krka smo delovali na osmih lokacijah po Sloveniji – v Vuzenici, Škofji Loki, Prevaljah, Menini in na Ptuju.

Strokovnjaki so nam svetovali pri izboru dreves, ki smo jih zasadili, in skupaj smo posadili 32 kostanjev, 58 javorjev, 43 češenj, 47 lip, 11 čebeljih dreves ter 34 jablan. Pozitivni odzivi iz terena nas dodatno motivirajo za nadaljnje prizadevanje za ohranjanje okolja.

Prijetno in zanimivo je bilo v Vuzenici, kjer so člani Rotary kluba Maribor-Park, Rotaract Maribor in Rotary klub Buena Vista iz Virginije ZDA, skupaj z zaposlenimi iz Avto Krke in občani, posadili drevesa. Nadaljnji koraki vključujejo zaščito dreves in obeležje te pomembne vseslovenske rotarijske akcije.

V Škofji Loki so se dogodka udeležili predstavniki Avto Krka, člani Rotary kluba Škofja Loka, župan občine in strokovna sodelavka ter dva zaposlena v podjetju Želva d. o. o.

Ob dnevu sajenja medovitih rastlin so Rotary klub Slovenj Gradec, Avto Krka, Čebelarsko društvo Prevalje in Sadjarsko društvo Mežiške doline posadili jablane in češnjo v Učnem čebelarskem centru na Prevaljah.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste se nam pridružili pri sajenju, ter vas vabimo, da se nam pridružite tudi prihodnje leto. Skupaj lahko naredimo še več za naš planet!

Hvala za vašo neprecenljivo podporo!