VABILO – RC LJUBLJANA – IZZIVI ČLOVEKA V DANAŠNJEM ČASU – DR. DAN PODJED

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI, ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA NAS OBIŠČETE V SREDO, 29. 5. 2023, ob 19:30 ROTARY SALON – GRAND HOTEL UNION

IN PRISLUHNETE PREDAVANJU

IZZIVI ČLOVEKA V DANAŠNJEM ČASU

predavatelj dr. DAN PODJED

 

IZVEDELI BOMO

Antropolog dr. Dan Podjed je višji znanstveni sodelavec na Inštitutu za slovensko narodopisje ZRC SAZU in izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Dr. Podjed je objavil več knjig in zbornikov, kjer obravnava izolirane ljudi in skupnosti, razmerja med ljudmi in tehnologijami ter razvoj izdelkov in storitev po meri ljudi. V najnovejši knjigi z naslovom Krizolacija, ki izide v letu 2024, pa predstavlja raznolike podobe izoliranosti, osamljenosti in samote.

Kakšni so izzivi človeka v današnjem času? Kakšni so načini življenja človeka med krizami, ki so svet doletele v zadnjih letih; pandemiji sta sledili vojni v Ukrajini in Gazi ter številni drugi konflikti, Slovenijo je doletela še ujma, nekateri najavljajo novo finančno krizo, politične krize so stalnica … Ko dr. Podjed govori o krizolaciji – prepletu izolacije in krize – ne predstavi le njenih negativnih posledic, temveč poudarja tudi pozitivne razsežnosti. Ko so ljudje ločeni od skupnosti, lahko užijejo samoto in postanejo ustvarjalnejši.

 

NAJAVITE SVOJ OBISK : tanja.blazic07@gmail.com   / GSM: 040 829 610

ZA VSE PRISOTNE STREŽENA VEČERJA – PRISPEVEK 17 €

 

 

rotary
Author: rotary