Uvodni nagovor guvernerja – Skupaj v čarobnost Rotaryja

Drage rotarijke in rotarijci, drage rotaraktovke in rotaraktovci, drage interaktovke in interaktovci Slovenije in Severne Makedonije.

Po nastopu funkcije z začetkom tega meseca se prvič obračam na vas s kratkim sporočilom. Funkcijo mi je predal že nekaj dni nazaj pretekli guverner Andrej Božič, ki se mu zahvaljujem za vse informacije in usmeritve, ki mi jih je posredoval v preteklem rotarijskem letu. Brez njih bi bil začetek mojega guvernerstva mnogo težavnejši. Andreju želim prijeten oddih po zahtevnem vodenju distrikta.

Rotarijsko gibanje v Sloveniji in Severni Makedoniji je velika in raznolika skupnost. Raznolikost nas bogati in nas dela močne. Ob odlični klubski izkušnji vseh članov si lahko obetamo še več novih prijateljev v obstoječih in novih klubih. Obetamo si lahko tudi veliko odličnih projektov za skupnost, iz katerih se bodo razvile prepoznavne zgodbe. Letošnja Rotary tema je »The Magic of Rotary«, čarobnost Rotarija, ki se po mojem mnenju nanaša ravno na to – klubsko zadovoljstvo vseh članov in odlične zgodbe. Se strinjate?

Vsak mesec boste prejeli moja pisma, namenjena vsem rotarijcem, rotaraktovcem in interaktovcem distrikta. Trudil se bom, da bodo aktualna in vam bodo dala usmeritve za delo v klubih in medklubsko sodelovanje. Vsak klub je neodvisen, ko pa sodelujemo, smo močnejši in lahko dosežemo mnogo več. Naj bo ta nagovor povabilo, da se bolje spoznamo med seboj in razvijemo pristno sodelovanje.

S pričakovanjem, da se z vsakim od vas v tem rotarijskem letu srečam, vam želim prijeten oddih in mirno dopustovanje.

Miro Štravs