Uspešno zaključeno glasbeno tekmovanje Tartini

Rotary klub Portorož ter Zveza Rotary klubov Slovenije in Severne Makedonije in Glasbena šola Koper so s ponosom zaključili prestižno glasbeno tekmovanje Tartini, ki je potekalo med 31. 5. in 2. 6. 2024 v Piranu. Dogodek, posvečen slavnemu skladatelju in violinistu Giuseppeju Tartiniju, je privabil 174 mladih glasbenikov iz 21 držav.

Udeleženci tekmovanja so se pomerili v različnih kategorijah klasične glasbe. Strokovna žirija, sestavljena iz priznanih glasbenih strokovnjakov, je bila navdušena nad visokim nivojem predstavitev in talentom mladih glasbenikov.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem udeležencem, sponzorjem in prostovoljcem, ki so prispevali k uspešni izvedbi tega edinstvenega glasbenega dogodka. Tekmovanje Tartini je znova dokazalo, da je Piran s svojo bogato kulturno dediščino in strastjo do glasbe pravo središče umetniškega ustvarjanja.

Dogodek je bil deležen velikega medijskega zanimanja in pozitivnih odzivov občinstva. S tem uspehom se Glasbena šola Koper, Rotary klub Portorož ter Zveza Rotary klubov Slovenije in Severne Makedonije že veselijo prihodnjih izzivov in nadaljnjih prizadevanj za promocijo kulture in umetnosti.

Hvala vsem, ki ste bili del tega nepozabnega glasbenega doživetja!

Več na: https://www.tartini-competition.com/slo_index.php