Uspešna distriktna konferenca za rotarijsko leto 2023/24

Za nami je uspešna Distriktna konferenca, ki je povzela delo rotarijskega leta 2023/24 pod vodstvom guvernerja Andreja Božiča. Konferenca se je odvijala v dvorani hotela Rose Bled na Bledu. Ob tej priložnosti smo se z veseljem spomnili vseh dobrih del in druženj, ki smo jih doživeli skozi leto.

Med prisotnimi so bili tudi guverner distrikta 1910, Herbert Pfeifer, ki je pozdravil vse prisotne in v nagovoru izpostavil tesno povezanost obeh distriktov, Eva Strmljan Kreslin, direktorica zavoda Mala ulica, rotarijci iz Rotary klubov Severne Makedonije in koordinator Goran Mitevski. Na dogodku smo pozdravili tudi past guvernerko, past guvernerje in prijatelja Željka Čurića.

Distriktna konferenca je bila priložnost za pogled na rotarijsko leto 2023/2024, retrospektivo leta je za Zvezo Rotary klubov Slovenije predstavil guverner Andrej Božič in za Zvezo Rotary klubov Severne Makedonije koordinator Goran Mitevski. Asistenti in pomočniki asistentov so delili svoje izkušnje z delom znotraj regij, predsedniki odborov pa so predstavili aktivnosti in dogodke na svojih področjih. Slišali smo tudi predstavitve nekaterih projektov, ki so zaznamovali letošnje rotarijsko leto: Podari trenutek Rotary kluba Slovenj Gradec, Ko ajda zori Rotary kluba Idrija in idejni predlog projekta za prijavo na Global Grant Gradimo vključujočo skupnost Rotary kluba Škofja Loka.

Poseben trenutek konference je bilo predavanje Željka Čurića, ki je spregovoril o vrednotah, spoštovanju, zaupanju in brezpogojni ljubezni. Vsebinsko bogata konferenca je ponudila tudi izjemne glasbene vložke v izvedbi Orkestra Amadeo.

Med konferenco so bila podeljena tudi priznanja in zahvale. Guverner je podelil osem Paul Harris priznanj, ki so jih prejeli Avgust Šibila iz RC Ptuj, Enes Rakovič iz RC Zagorje Kum, Marijana Kolenko iz RC Celje, Saša Mikič iz RC Maribor Lent, Katjuša Koprivnikar iz RC Škofja Loka, Luka Cepuder iz RAC Ljubljana Feniks Goran Mitevski iz RC Kumanovo in Rade Hristovski iz RC Bitola.

Zahvale guvernerja so prejeli: Tomaž Kern iz RC Medvode, Irena Kocjan iz RC medvode, Matejka Adamlje iz RC LJ Unity, Mojca Fon Jager iz RC LJ Nike, Rok Urbanc iz RC Velenje, Dušan Peterkovič iz RC LJ Ilirija, Alja Žorž iz RC Zgornji Brnik, Rozvita Pfeifer iz RC Maribor Park, Dragica Rudolf iz RC Slovenj Gradec in distriktna sekretarka Sonja Pajk.

Prav tako je guverner podelil zahvale KLUBOM: RC ŠKOFJA LOKA, RC MEDVODE,RC CELJE, RC SLOVENJ GRADEC, RC LJUBLJANA, RC LJUBLJANA 25, IDRIJA, RAC VELENJE, RAC LJUBLJANA 25, IAC MARIBOR, RC NOVO MESTO, RAC KLUB NOVO MESTO, RC PRILEP, RC BITOLA SIROK SOKAK, RC SKOPJE WEST, RC KOCHANI VINICA, RC VELES IN RAC SKOPJE.

Sklepno dejanje konference je bila predaja guvernerske verige prihodnjemu guvernerju za leto 2024/2025, Miru Štravsu.

Hvala vsem, ki ste se konference udeležili in soustvarili izjemno lep dogodek.