Uradna otvoritev novomedijskega rotarijskega obeležja “Muzin spev” v Kočevju

V petek, 21. junija 2024, je Rotary klub Kočevje slovesno otvoril novomedijsko rotarijsko obeležje “Muzin spev,” delo akademskega kiparja mag. Marka Glavača, v prenovljenem Parku v Kajuhovem naselju Kočevje. Izjemna skulptura zaživi prav ponoči, ko jo dopolnjujejo svetlobni učinki, skozi poletje pa bo novomedijsko obeležje spremljala tudi Vivaldijeva glasba.

Dogodek so obogatili mladi glasbeniki. Frano Živković, uspešen reški glasbenik, ki je pri svojih 19 letih prejel nagrado Horizont za najboljšega mladega fingerpickera v Ameriki, je očaral občinstvo s svojo virtuoznostjo. Poleg njega je nastopil tudi godalni trio, ki ga sestavljajo Sofija Schuster, Anabela Šincek in Ana Kapš, pod mentorstvom Petre Božič. Trio je na Mednarodnem glasbenem tekmovanju Tartini 2024 osvojil 1. mesto v komorni skupini.

Prijetno otvoritev so člani Rotary kluba nadaljevali v družbi rotarijskih prijateljev in gostov s primopredajo predsedniške verige. Predsednik Alojz Ivančič je predsedniško verigo za vodenje kluba v letu 2024/2025 predal Francu Rupniku.

Iskrena zahvala vsem, ki so pripomogli k izvedbi tega izjemnega dogodka!