Ukrajina, začetek konca

Dragi rotarijski prijatelji.

Rotary klub Ljubljana vas vabi, da jih obiščete v sredo, 20. 9. 2023 ob 19:30, kraj Rotary salon – Grand hotel Union in prisluhnete predavanju Ukrajina, začetek konca, predavatelj Marko Golob.

Na predavanju nam bo Marko Golob predstavil svoje refleksije na Ukrajino z alternativno analizo v smislu, česa vam mediji niso povedali o situaciji v Ukrajini (pa bi verjetno morali), z namenom razkriti in dokumentirati tiste bistvene elemente ukrajinske krize, ki javnosti niso bili predstavljeni. To je že tretje predavanje Marka Goloba na temo situacije v Ukrajini v našem klubu. Prvo je bilo aprila 2018, drugo  junija 2022, v tem času pa je Marko napisal tudi trinajst člankov na temo vojne v Ukrajini (Damijan blog) in na žalost so je izkazalo, da so bile nekatere ugotovitve in pogledi tedaj naravnost preroški.

Marko Golob: »Menim da predstavljajo rotarijci krog vrhunskih intelektualcev, ki jim je iskanje resnice pomembna vrednota in ki si svoje mnenje lahko ustvarjajo sami, če jim je le omogočen dostop do objektivnih dejstev.”

Predavatelj Marko Golob je nekdanji predsednik Rotary kluba Ljubljana in poslovnež, nekoč visok državni funkcionar (član prave AUKN), ki je imel priliko preko svojih službenih interakcij (podpredsednik Fotone d. d. nekoč Iskra Elektrooptika – naš nekoč najpomembnejši visokotehnološki dobavitelj in izvoznik vojaške opreme – laserskih namerilnih naprav) spoznavati svet z njegove manj znane strani. Bil je tudi rezervni oficir (tehnična služba – vzdrževanje, logistika) bivše JLA in slovenske vojske. 

Najavite svoj obisk : tanja.blazic07@gmail.com, GSM 040 829 610

Za vse prisotne strežena večerja, prispevek 17 €.

Vljudno vabljeni.

 

 

 

 

rotary
Author: rotary