Tabor Mojca, Dolenjske Toplice 2017

Rotary klub Zagorje Kum je letos že šesto leto zapored organiziral udeležbo učencev iz Zasavja in pobratenih klubov Brčekega , Zrenjanina in Ulcinja v Taboru Mojca Dolenjske Toplice 2017. Letos se je Tabora udeležilo 17 učencev iz Osnovnih šol od Litije do Radeč, Brčkega (BiH) in Zrenjanina (Srbija).

Aktivnosti so se pričele v petek 7. 7. 2027 z obiskom Steklarne Hrastnik in Skakalnega centra Kisovec. Nadaljevale v soboto z obiskom Bleda in Ljubljane, ki smo jo letos popestrili z vožnjo po Ljubljanici in zaključili Pr Čop v Podkumu. V nedeljo zjutraj so udeleženci iz tujine obiskali Kum. nedeljo je avtobus Vse udeležence Tabora Mojca je avtobus po drugi uri odpeljal v Dolenjske Toplice.

Od nedelje do sobote je bilo v Taboru Mojca skupaj 188 otrok starosti od 6 do 15 let. Letošnje Angleške počitnice so potekale pod imenom: »MODRI PLANET – MOJ DOM«. Urnik vsakega dne je bil zanimiv in pester prav tako aktivnosti saj se jih vsak dan zvrsti lepa paleta. Lokostrelstvo, jahanje konj, vožnja s kanuji, košarka, prva pomoč, vožnja z Buggy-ji, tek v vrečah, disko, kino pod zvezdami, risanje , pisanje, bazen, reševanje defibliratorjem, obisk motorista Mitje Lesjaka in še in še.
V soboto 15. 7. 2017 so po zaključnem nastopu udeležence tabora prevzeli starši.
Po podelitvi zvezkov in potrdil je naše udeležence čakalo dolgo slovo. Objemi , solze menjava naslovov in pozdravi, ki so pomenili, da bodo ostali v kontaktu in se ne bodo pozabili. Udeleženci so bili iz 54 krajev Slovenije in tujine. Za vse je bil to nepozaben dogodek in velika izkušnja. Naši udeleženci iz tujine in širšega Zasavja so postali pravi prijatelji.

Člani Rotary klubov Zagorje Kum, Brčko in Zrenjanin smo svoj cilj dosegli. Povezali smo učence iz različnih krajev, treh držav in različnih ver, ki so spoznali Slovenijo, naše kraje in ljudi, predvsem pa so preživeli devet nepozabnih dni in postali pravi prijatelji.

Prijateljstvo pa je osnovno sporočilo Rotarijstva in prav je, da ga spoštujemo in damo mladim možnost, da ga spoznajo sami in ga krepijo in spoštujejo.

Lep pozdrav in srečno!

Pripravil: Janez Lipec

IZJAVA ZA JAVNOST

rotary
Author: rotary