Svečanost ob ustanovitvi Rotary kluba Rogaška: »S služenjem skupnosti gradimo boljši svet«

Triintrideset ustanovnih članov je združila želja po graditvi boljše prihodnosti – služenja širši skupnosti, pomoči sočloveku in razvoju svoje osebnosti za ustvarjanje lepšega in boljšega sveta.

Tako so v soboto, 21. oktobra, v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini, na svečanosti – »Charter night«, obeležili ustanovitev novega Rotary kluba Rogaška. Klub je v preteklih desetih mesecih, v času ustanavljanja, že uspešno organiziral in se vključil v dogodke z dobrodelno noto.

S svečanostjo in drugimi aktivnostmi je klub zbral znesek petnajst tisoč evrov. Celoten znesek bo namenjen družini, ki živi v Mežiški dolini in ji je poletno neurje vzelo dom. Prvi predsednik Rotary kluba Rogaška, Ivan Cajzek, je na svečanosti poudaril: »Slatinski rotarijci bomo sledili enotnemu poslanstvu rotarijstva, ki je prepoznavno po celem svetu. To je prispevati k ustvarjanju boljšega sveta skozi različne oblike humanitarnih in dobrodelnih dejavnosti, hkrati pa bomo negovali in utrjevali vrednote, kot sta poštenost in medsebojno spoštovanje.«

Na fotografiji: ustanovitveni člani Rotary kluba Rogaška (od leve proti desni): Boštjan Jager, Aleš Trunk, Franci Kamenšek, Marko Tišma, Franc Breznar, Dušan Lorenčič, Gašper Čarman, Boštjan Brantuša, Dino Markovinovič, Rok Cajzek, Jakob Cvetko, Vito Virant, Franci Križan, Ivan Cajzek, Alenka Vodušek, Romana Šrimpf, Anja Šketa, Milanka Levstik, Renata Jager, Urša Cajzek, Biserka Križan, Gordana Drimel, Vesna Kamenšek, Tjaša Čarman, Nežika Cajzek. Na fotografiji manjkajo: Boštjan Romih, Ivo Mijošek, Vesna Zmazek, Blaž Zmazek, Danica Zorin Mijošek, Dubravka Berc Prah, Mladen Kučiš in Uroš Kidrič.

rotary
Author: rotary