DISTRIKTNA KONFERENCA D 2483

BEOGRAD, 15.6.2019, »SODELOVANJE NA DISTRIKTNI KONFERENCI D 2483 SRBIJA & ČRNA GORA«            

Rotary Distrikt 1912 Slovenija in Severna Makedonija mora biti vzor v mednarodnem sodelovanju z sosednjimi Distrikti in Distrikti, ki so nam blizu tako in drugače. Marsikdo me je vprašal zakaj mi potujemo k njim njih pa ni k nam. Odgovor je enostaven, jaz sem v kontaktu po WatsAppu z dvaindvajset Guvernerji Distriktov Zone 21 A, in spoštujem opravičila prijateljev in poudarjam samo eno »Kot Guverner Distrikta 1912 sem ponosen na svoje člane in klube v Severni Makedoniji in Sloveniji. Naši Rotarakt in Interakt klubi so ponos in moč Distrikta, ki ga ne skrbi za bodočnost.«

To je bilo ravno del predavanja na Distriktni konferenci D 2483, ki je trajala tri dni. Govoril sem o povezovanju mladih v regiji. Vesel sem, da so prisotni prisluhnili. Vam v prilogi dajem v pogled svojo prezentacijo.
Guvernerji Darko, Janez in Vlado smo podpisali dokument »TOLERANCEAND PEACE FOR THE FUTURE OF OUR CHILDREN«.

Posebnost konference je bila, da je potekala v Palači Srbije, to je bila do leta 1991 palača Saveznog Izvršneg Veča Jugoslavije. Lahko smo ponosni, da so bili arhitekti Slovenci in tudi glavni pri gradnji. Imam kontakt kustosa. Morda si bo kdo želel ogledati ta veličasten objekt v katerem je imela vsaka Republika svojo ogromno dvorano.

V priponki, je nekaj slik, podpisan dokument in moja predstavitev brez podnapisov.
Več ko se vidimo.

Lep pozdrav in srečno!
S spoštovanjem,
Janez Lipec

PREZENTACIJA DISTRIKTNE KONFERENCIJE

 
 
 
 
rotary
Author: rotary