Se vidimo kmalu, Singapur

Singapur in Rotary imata nekaj skupnega. Prvič, otoška država jugovzhodne Azije, ki leta 2024 gosti konvencijo Rotary International, je znana po združevanju kultur ter proslavljanju poslovnih povezav in inovacij.

Ko je Rotary izbral lokacijo, je takratni predsednik RI Ian H.S. Riseley je dejal, da je Singapur odlično prizorišče kot globalno središče poslovanja in znanja. »Glede na naš mednarodni obseg in zavezanost kulturni raznolikosti so naše konvencije pogosto opisane kot ‘mini Združeni narodi’, kjer se povezuje naša globalna mreža prostovoljcev, da bi obravnavali trajne rešitve za lokalne in globalne humanitarne izzive,« je dejal.

Tukaj je okus tega, po čem je tropski, sončni Singapur poseben: ima štiri uradne jezike – angleščino, malajščino, mandarinsko kitajščino in tamilščino, kar odraža prebivalstvo z dediščino, ki ima korenine v številnih državah. Singapur je zavezan okoljski trajnosti in njegov glavni otok – manjši od Rhode Islanda – je, čisto preprosto, čudovit. Skoraj polovica je pokrita z zelenimi površinami, vključno z bujnimi zasaditvami na javnih površinah in urejenimi parki, stisnjenimi med sodobne nebotičnike.

Narava in tehnologija se zlivata na dih jemajoč način v zanimivostih, kot je več velikanskih umetnih slapov, vključno z enim na glavnem letališču. Vrtovi ob zalivu ob kongresnem kraju združujejo rastline in umetniško domišljijo, prikazujejo jeklena »superdrevesa« in umetno notranjo goro z napetimi oblaki.

Konvencija bo od 25. do 29. maja v razstavnem in kongresnem centru Marina Bay Sands s splošnimi zasedanji na nacionalnem stadionu.

Vir: rotary.org