Sarajevo: Guverner Božič o tem, kako pomembno je živeti vrednote Rotaryja

V Sarajevu je pretekli konec tedna potekala Distriktna konferenca Rotary 1910, ki vključuje Avstrijo, Bosno in Hercegovino. Med vidnejšimi govorniki je bil guverner Andrej Božič, ki je svoj nagovor začel z omembo skupnih akcij pomoči ob lanskoletnih poplavah. Poudaril je, da je distrikt 1910 pomagal prizadetim, kljub temu da so bili tudi sami prizadeti zaradi poplav.

Guverner Božič je navzoče člane Rotary pozval, naj živijo vrednote Rotary in se angažirajo v še več aktivnostih za mir v turbulentni regiji. Njegov poziv je bil sprejet z velikim odobravanjem, kar kaže na zavezanost članov Rotary organizacije k uresničevanju njihovih vrednot, kot so služenje skupnosti, spodbujanje visokih etičnih standardov ter pospeševanje miru in mednarodnega razumevanja.

Na dogodku je guverner distrikta 1910 Herbert Pfeiffer guvernerju Božiču podelil posebno priznanje in spominski kovanec, kar je še dodatno poudarilo pomen prizadevanj in uspehov distrikta 1910.

Povezane vrednote Rotary

Rotary organizacija temelji na vrednotah, ki so ključne za njihovo delovanje in prepoznavnost po vsem svetu. Med njimi so služenje skupnosti, prijateljstvo, visokih etični standardi in prizadevanje za mir. Na konferenci v Sarajevu so bile te vrednote jasno izpostavljene skozi govore in priznanja.

Služba skupnosti se kaže v številnih humanitarnih projektih, ki jih izvajajo Rotary klubi po vsem svetu, vključno z nudenjem pomoči ob naravnih nesrečah, kot so poplave, ki so prizadele tudi članice distrikta 1910. Prijateljstvo in mednarodno razumevanje sta bila vidna skozi sodelovanje članov iz različnih držav, kar je še posebej pomembno v regiji, kjer so odnosi pogosto zapleteni.

Visoki etični standardi, ki jih Rotary člani upoštevajo v svojih poklicnih in osebnih življenjih, prispevajo k zaupanju in spoštovanju znotraj in zunaj organizacije. Nazadnje, prizadevanje za mir je ena od osrednjih vrednot, ki jih Rotary člani uresničujejo skozi različne projekte in pobude, kot je bilo poudarjeno tudi na tej konferenci.

Guverner Božič je s svojim nagovorom in pozivom k aktivnemu udejstvovanju teh vrednot navdihnil prisotne člane, kar obeta še več uspešnih projektov in aktivnosti v prihodnosti, usmerjenih k izboljšanju kakovosti življenja v skupnostih po vsem svetu.

Fotografija: Dobrodelni koncert Rotary of Art, ki ga je v Sarajevu izvedel simfonični orkester, ki ga sestavljajo najboljši glasbeniki iz Sarajeva in Zenice.