Distriktna konferenca 2017-125

Rotary Distriktna konferenca 2017

Na letni distriktni konferenci Zveze Rotary klubov Slovenije je tokrat potekala tudi dobrodelna dražba umetniških del. Zbrana sredstva bo Rotary Slovenija namenil pomoči potrebnim mladim, del pa bo namenjen tudi delovanju Mednarodne fundacije za ohranjanje pitne vode.

Na dobrodelni dražbi slikarskih in kiparskih umetnin so svoja dela ponudili slovenski in makedonski umetniki, ki so hkrati tudi člani Rotary klubov. Udeleženci letne distriktne konference, ki na enem mestu združi predstavnike Rotary klubov iz vse Slovenije, so na dražbi izbirali med 20 slikarskimi in kiparskimi deli, celoten izkupiček dražbe pa bodo namenili v dobrodelne namene.

Izkupiček dražbe bo namenjen razvoju otrok iz socialno ogroženih družin ter otrok s posebnimi potrebami, ki si počitnic in posebnih izobraževanj v večini sami ne morejo privoščiti.
Del sredstev pa bo namenjen tudi delovanju Mednarodne fundacije za ohranjanje pitne vode.

Na distriktni konferenci so med drugim inavgurirali tudi novega guvernerja Zveze Rotary klubov Slovenije. To je postal Danijel Petrovič. Ob tem so podelili priznanja najuspešnejšim klubom ter zastavili smernice delovanja v prihodnosti. Priznanja so prejeli tudi še posebej zaslužni rotarijci v rotarijskem letu 2016-2017. Priznanja Paul Harris Fellowship so prejeli Martina Ring, RC Ljubljana Julija, Simon Meglič, RC Logatec, Dušan Peterkovič, RC Novo mesto in Ognen Firfov, RC Skopje. Zlata distriktna priznanja je Guverner podelil Ireni Kocjan, RC Medvode, dr. Tomažu Kernu, RC Medvode, dr. Janezu Podobniku, RC Idrija in Davidu Lukanoviću, RAC Ljubljana.

Nedvomno bodo Rotary klubi še naprej delovali v prid razvoja družbe in pomagali tistim, ki to najbolj potrebujejo. Humanitarnost namreč predstavlja osrčje delovanja Rotary klubov po vsem svetu.

Distriktna konferenca 2017-125 

Distriktna konferenca 2017-109

rotary
Author: rotary