Rok Glavan ob 50letnici stripa Alan Ford

Ob 50letnici prvega izida priljubljenega stripa ALAN FORD vas vabimo na
    
predavanje Roka Glavana, avtorja razstave o Alanu Fordu,
    
ki bo v mesecu maju odprla vrata v Narodni galeriji v Ljubljani.

Antikvar Rok Glavan je pobudnik dražb starih knjig, pisec s področja knjig in zapriseženi sodni cenilec in izvedenec za stare knjige in tiske pri Ministrstvu za pravosodje RS, predvsem pa soavtor pomembnih razstav, ki predstavljajo zgodovino tiskane dediščine na slovenskem, kot Papirnati vrtiljak, 2009, razstava od Lavoslavu Schwentnerju Rodoljubni založnik, 2011 in lani Ivan Cankar in Evropa.

Predstavil bo zgodovino, nastanek in izvor stripa Alan Ford, ustvarjalca, prevajalca, pomembnost stripa za balkanski kulturni prostor, skrivnostno epizodo s Titom, bibliofilski pogled na strip, razstavo in dogodke ob razstavi.

Predavanje bo v četrtek, 28. 3. 2019, ob 18.00 uri,

v dvorani Avditorij Narodne galerije v Ljubljani, vhod iz Cankarjeve ulice 20.

Po predavanju vas vabimo na druženje in pogostitev do 20.00.

Prostovoljne prispevke, ne lažni novac, zbiramo za namen izdaje kataloga, ki ga bo Antikvariat Glavan pripravil ob razstavi in bo za ljubitelje junakov Alana Forda prava poslastica.

Prispevek za predavanje je najmanj 15 €, vsem, ki boste donirali nad 200 € pa avtor obljublja brezplačen izvod kataloga.

Za višje donacije, ki so še bolj dobrodošle in prinašajo objavo logotipa, se obrnite na gospoda Roka Glavana osebno: info@antikvariat-glavan.si.

Prosimo vas, da Vaš minimalen prispevek nakažete na:

Rotary klub Ljubljana Nike, Litijska 64, 1000 Ljubljana
TRR: A banka d.d., SI56 0510 0801 3659 144

najkasneje do 27. 3. 2019.

Vabljeni!

VABILO

rotary
Author: rotary