RC Škofja Loka predal številne donacije na Škofjeloškem

 

Rotary Club Škofja Loka je s pomočjo rotarijskih prijateljev, Zveze Rotary klubov Slovenije – Distrikt 1912 in številnih donatorjev za poplavljence na Škofjeloškem zbral že več kot 165.000 evrov. 115.000 tisoč evrov je že predanih 33 najbolj prizadetim družinam v občinah Škofja Loka (25), Gorenja vas-Poljane (6) in Žiri (1). Med njimi je 24 družin, 5 kmetov in 3 obrtniki. V naslednjih dneh bodo člani RC Škofja Loka donirali še 15 družinam, obrtnikom in kmetom, tokrat skupaj s predstavniki Rotary klubov iz Slovenije, ki so zbrana sredstva namenili družinam na Škofjeloškem. Izbira najhuje oškodovanih družin in obrtnikov je potekala skrbno in v sodelovanju z Rdečim križem in Karitasom. Aktivno so pristopili tudi k sodelovanju z avstrijskimi klubi, ki bodo del sredstev namenili slovenskim Rotary klubom za pomoč prizadetim po poplavah.
Posebej naj omenimo tudi dobrodelne dogodke slovenskih rotarijcev, kjer smo in še vedno nabiramo sredstva za pomoč: 9. 9. 2023 Rotary trgatev v Goriških Brdih, 10.10. 2023 predstava Stand-Up v Siti teatru v Ljubljani, 26.10. 2023 predstava Loškega odra ob Tavčarjevem letu.
Z vsako predano donacijo in obiskom družin pomagajo tudi z različnimi informacijami glede državnih pomoči, izpolnjevanjem obrazcev in informiranjem. Številne družine se še vedno osredotočajo predvsem na odpravljanje posledic poplav in plazov, zato ne izkoristijo vseh pomoči, ki so jim na voljo. Iskren stisk roke in njihova neizmerna hvaležnost je priznanje tudi za Rotary klub Škofja Loka, da so v teh težkih trenutkih znali in zmogli pomagati. Brez vseh prijateljev in donatorjev seveda tega ne bi uspeli, zato se iskreno zahvaljujejo vsem. Skupaj zmoremo vse.
rotary
Author: rotary