Predavanje: Začetki Rotarijskega gibanja v Sloveniji

Dragi prijatelji in prijateljice,

vabimo vas na predavanje

Začetki Rotarijskega gibanja v Sloveniji
dne 24.11.2015, ob 19.00 uriv Dvoru Jezeršek, Zgornji Brnik 63.

Letos praznujemo 110. obletnico ustanovitve gibanja Rotary. Kje smo mi, slovenski rotarijci, v tej jubilejni obletnici, kdaj smo mi vstopili v svetovno Rotary gibanje? Lahko smo ponosni in tudi pohvalimo se lahko, da so se prvi Slovenci pridružili Rotary gibanju že leta 1929, ustanavljali prve klube, pisali članke za revijo The Rotarian in imeli celo dva guvernerja. Edvard Škodič nam bo na tokratnem dogodku Širimo prijateljstvo pripovedoval zgodbe o prvih slovenskih rotarijcih: Božidarju Jakcu, Leonu Štuklju, Gojmirju Antonu Kosu, Viktorju Naglasu, Dr. Ivanu Slokarju in Dr. Viljemu Krejčiju; izjemni posamezniki, ki so živeli in delovali v skladu z rotarijskimi načeli.

Predavatelj Edvard Škodič je član enega prvih slovenskih klubov, RC Ljubljana. Za hobi ljubiteljske zgodovine pravi, da verjetno izvira iz poslušanja očetovih zgodb, ki je bil ljubljanski čevljar, Zvone Škodič, znan izdelovalec gojzarjev in alpinist, rojen l. 1927.
Del sredstev zbranih s prispevkov za delavnico bomo namenili za nakup diagnostičnega aparata pretočnega citometra, za laboratorij na revmatološkem oddelku v UKC Ljubljana.

Veselimo se vaše družbe,
Člani Rotary kluba Zgornji Brnik

Dobrodelni prispevek, ki vključuje tudi večerjo in predavanje znaša 15,00 eur. Prijave so obvezne do 23.11., ter jih zbira naš klubski mojster na elektronski naslov jan.baksa@gmail.com.

VABILO

rotary
Author: rotary