Začetki Rotarijskega gibanja v Sloveniji

RC Logatec vas vljudno vabi na zanimivo predavanje z naslovom “Začetki Rotarijskega gibanja v Sloveniji 1929-1941”. Predavanje bo 29. 11. ob 19:00 v gostilni Pri Kopaču na Brezovici – Lj.

Nekaj besed o predavatelju:

Edvard Škodič je član RC Ljubljana od leta 2009. Po izobrazbi je inženir telekomunikacij in je zaposlen na Telekomu Slovenije kot strokovnjak za mobilno telefonijo in internet. Edvard je navdušen rekreativni tekač, maratonec, ljubiteljski zgodovinar in pripovedovalec zgodb.

Predavanje »Začetki Rotarijskega gibanja v Sloveniji 1929-1941« želi pokazati nekaj izjemnih zgodb rotarijcev tistega časa. Božidar Jakac, Leon Štukelj, Gojmir Anton Kos, Viktor Naglas, Dr. Ivan Slokar in Dr. Viljem Krejči je samo nekaj imen rotarijcev tistega časa, ki so živeli in delovali v skladu z rotarijskimi načeli.

Če bi se danes srečali s temi izjemnimi rotarijskimi prijatelji, kaj bi jih vprašali? O čem bi se pogovarjali? Prepričan sem, da bi bile teme pogovora izjemne, saj so bili mnogi iz tistega časa, pred svojim časom. O tem bo teklo predavanje, o izjemnih temah in izjemnih ljudeh.

Vljudno vabljeni.

PS: Dodatne informacije in rezervacija mesta na predavanju na preko e-pošte: logatec@rotaryklub.si ali GSM: 031-508-336.

rotary
Author: rotary