PREDAVANJE V RC LJUBLJANA – ALEŠ VIČIČ, PSIHOLOGIJA DOBRODELNOSTI

Dragi rotarijski prijatelji, Rotary klub Ljubljana vas vabi, da nas obiščete v sredo, 18.10. 2023, ob 19:30 Rotary salon – Grand hotel Union in prisluhnete predavanju Dobrodelnost in solidarnost, predavatelj Aleš Vičič.

IZVEDELI BOMO

Kaj pravzaprav je dobrodelnost (v psihološkem smislu)?

Kateri so sorodni pojmi, ki spadajo v nadredno skupino dobrodelnosti t. i. pro-socialnih vedenj?

Kako se je skozi večtisočletni razvoj človeka razvijalo t. i. pro-socialno vedenje in zakaj je pomembno, da še danes razumemo to evolucijsko preteklost naše duševnosti?

Katere so temeljne raziskave in eksperimenti na temo pro-socialnega vedenja/dobrodelnosti v znanstve-no raziskovalni psihologiji? Zakaj nas nekateri rezultati teh raziskav presenečajo?

Kako si psihologija znanstveno razlaga vzroke, zakaj se ljudje obnašamo pro-socialno?

 

Mag. Aleš Vičič je univ. dipl. psiholog z znanstvenim magisterijem ter vedenjsko kognitivni psihoterapevt, ki je več kot 20 let deloval kot eden vodilnih športnih psihologov v Sloveniji. Na poti k vrhunskim dosežkom je svetoval več kot 400 športnikom in trenerjem, od tega 150 vrhunskim in 60 olimpijcem, iz več kot 40 špor-tov. Bogate izkušnje in široko psihološko strokovno znanje je prenesel na področje poslovne psihologije in zdaj že 5 let svetuje ključnim kadrom v podjetjih. V tem času se jih je nabralo že preko 120 iz več kot 20 podjetij, za katere opravi več kot 800 ur individualnega svetovanja na leto. Več informacij na: www.poslovni-psiholog.si  ter www.sportni-psiholog.si  . Je tudi ustanovitelj Strokovnega psihološkega centra – Sprememba, ki (trenutno) združuje 20 psihologov, vedenjsko kognitivnih psihoterapevtov in po-nuja svetovanja celotni paleti uporabnikov: www.sprememba.com

 

NAJAVITE SVOJ OBISK : tanja.blazic07@gmail.com   / GSM: 040 829 610

Za vse prisotne strežena večerja – prispevek 17€.

 

PREDAVANJA V RC LJUBLJANA V ROTARIJSKEM LETU 2023/24

V rotarijskem letu 2023/24 uvajamo v RC Ljubljana tematske sklope predavanj s katerimi želimo pomembne teme nasloviti z več zornih kotov. Z veseljem napovedujemo mesečne tematske sklope predavanj z zanimivimi govorci.

 OKTOBER – DOBRODELNOST

Dobrodelnost in solidarnost – Andrej Drapal;  Psihologija dobrodelnosti – Aleš Vičič

 

NOVEMBER – KLIMATSKE SPREMEMBE

Vabimo Vas, da nas obiščete.

Predavanja v RC Ljubljana so že preko tridesetletne tradicije kluba  sinonim sredinih klubskih srečanj, kjer sledimo ideji treh predavanj vsak mesec, vsaka prva sreda v mesecu pa je namenjena druženju članov kot klubski večer.

BLAŽ ŠTERK

Predsednik 2023/2024

rotary
Author: rotary