Predavanje o krvodajalstvu

Vabljeni na predavanje 

O KRVODAJALSTVU, DAROVANJU ORGANOV, TIPIZACIJI TKIV IN DAROVANJE KRVI

Predavanje bo v torek, 15. marca 2016, ob 19.30, v ZDV Zavod za zdravstveno varstvo pri delu, Chengdujska cesta 25, Ljubljana.

Krvodajalska akcija bo v petek, 18. marca, ob 12.00, na Zavodu za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva ulica 6, Ljubljana.

Ob praznovanju 150-letnice Organizacije RK na Slovenskem, organiziramo skupaj z Rdečim križem Slovenije in Območnim združenjem Ljubljana predavanje in darovanje krvi.
Prav je, da izvemo čim več o tej zanimivi tradiciji, predvsem pa o pomenu te dobrodelne dejavnosti, organiziranosti, nepogrešljivih krvodajalcih in o omejitvah pri darovanju. Potreba po krvi je stalna in je zaradi tega potrebno stalno osveščanje in pridobivanje potencialnih darovalcev.

Življenja pa ne rešuje le kri. Zaradi tega vam bomo predstavili vse, kar je dobro vedeti pri darovanju organov in darovanju krvotvornih matičnih celicah, morda pa s tem podarimo komu življenje.
O problematiki nas bosta seznanili prostovoljki RKS OZ Ljubljana, članica Kluba 100 kapljic (kamor so vključeni krvodajalci, ki so kri darovali že več kot 60-krat) in članica Kluba 25 (Promotorjev krvodajalstva), ter gospa Jožica Babič, z neposredno izkušnjo pomena darovanja krvotvornih matičnih celic.

Na koncu bomo veseli, če se boste prijavili tudi za krvodajalsko akcijo, ki bo v petek, 18. marca 2016, na Zavodu za transfuzijo krvi.
Po sestanku boste lahko izpolnili izjavo o darovanju organov po smrti.
Na predavanje in krvodajalsko akcijo lahko povabite tudi družinske člane in prijatelje.

Prispevek za pogostitev in pomoč je10,00 EUR.
Informacije in prijave na igor.kadunc@siol.net (040 641 879).

V kolikor že sedaj veste, da se boste udeležili tudi krvodajalske akcije, bi vas prosil, da mi to sporočite, saj je število omejeno in je potrebno predvideno število javiti.

Z lepimi pozdravi!

Bojan Rogač
Predsednik, RC Ljubljana Šiška

VABILO

rotary
Author: rotary