Predavanje »Načrtovanje družine v svetu in pri nas«, izr. prof. dr. Bojane Pinter, dr. med

V sredo, 3. 4. 2024, ob 19.00 vas članice Rotary kluba Ljubljana julija vabimo v kavarno Čuk, Stegne 23 a  v Ljubljani, na brezplačno predavanje »Načrtovanje družine v svetu in pri nas«

Predavala bo izr. prof. dr. Bojana Pinter, dr. med, specialistka ginekologije in porodništva na Ginekološki kliniki UKC, znanje kot profesorica predaja tudi študentom medicine Univerze v Ljubljani. Je tudi vodja skupine za razvoj nacionalnih priporočil za uporabo kontracepcije in članica upravnega odbora Mednarodnega združenja strokovnjakov za splav in kontracepcijo (FIAPAC).

Med predavanjem bo osvetlila zgodovino pravice do načrtovanja družine v svetu in razloge, zakaj teh zgodovinskih dogodkov ne smemo pozabiti.

Ker je število mest omejeno, vas prosimo, da vašo prisotnost napoveste na rotaryklubjulije@gmail.com ali kontaktirajte sekretarko Natašo Špilak na 041 332 206 do torka, 2. 4. 2024.

 

O predavateljici:

Izr. prof. dr. Bojana Pinter, dr. med, se ukvarja z neplodnostjo, postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo ter z spolnim zdravjem mladostnic, kontracepcijo in načrtovanjem družine ter menopavzo. Deluje na Oddelku za zunajtelesno oploditev Kliničnega oddelka za reprodukcijo. Vodi postopke darovanja spolnih celic na KO za reprodukcijo Ginekološki kliniki UKC Ljubljana.

Osnovala je multicentrično mrežo ginekologov – regijskih nosilcev varovanja spolnega in reproduktivnega zdravja mladostnikov v Sloveniji, s pomočjo katere se širita znanje in dobra praksa dela z mladostniki. Je pobudnica in vodilna avtorica številnih nacionalnih strokovnih priporočil o rabi kontracepcije ter izobraževalnih materialov za učence, dijake in učitelje o reproduktivnem zdravju mladostnikov. Objavila je strokovno-znanstvene in poljudne članke s področja načrtovanje družine. Je aktivna članica European Society of Contraception and Reproductive Health, International Federation of Professional Abortion and Contraception Associates in European Menopause and Andropause Society.

V Leonišču sodeluje v Ambulanti za neplodnost na sekundarnem nivoju ter v Ambulanti za menopavzo. Kot izbrana (osebna) ginekologinja izvaja ginekološke preglede in potrebna zdravljenja tudi v popoldanski ambulanti primarne ravni.

rotary
Author: rotary