“Poletna šola: Pot do uspeha” bo letos gostila kar 100 dijakov!

Dijaki bodo ponovno odkrivali svoj potencial na Poletni šoli: Pot do uspeha

Rotaract Ljubljana 25 skupaj z drugimi Rotaract klubi Slovenije že skoraj zapolnila vseh 100 prostih mest četrte generacije Poletne šole: Pot do uspeha.

Brezplačna 5-dnevna poletna šola je namenjena mladim od 15. do 18. leta starosti, ki jih zanima več kot le to, kar se učijo v šolah. S poudarkom na podjetništvu, študiju (tudi v tujini), financah, kariernem razvoju in drugih veščinah, ki jih ne učijo na srednjih šolah, bodo udeleženci pridobili uporabna znanja za uresničitev svojih podjetniških, umetniških, kariernih in drugih življenjskih podvigov.

Letos se bo poletne šole lahko udeležilo več kot 100 dijakov na treh različnih lokacijah. Skozi pet dni izobraževanja bodo mladi v vsakem izmed petih terminov Poletne šole imeli priložnost prisluhniti več kot 15 uspešnim mladim podjetnikom, medijskim osebnostim, vrhunskim športnikom in drugim posameznikom, ki kljub svoji mladosti že uživajo zavidljive dosežke.

“Verjamemo, da je pomembno, da mladi pridobijo znanja in veščine, ki jih običajno niso vključena v splošni kurikulum srednjih šol in gimnazij. Poleg tega potrebujejo tudi vzornike in mentorje, s katerimi se lahko poistovetijo. Z našo Poletno šolo želimo mlade pripraviti na uspešno osebno in poslovno rast v lokalnem in mednarodnem okolju,” je povedal predstavnik Rotaract Ljubljana 25.

Komu je namenjena?

Namenjena je mladim od 15. do 18. leta, ki želijo pridobiti dragocene veščine zunaj običajnega šolskega programa. Poletna šola jim lahko pomaga pri uresničitvi njihovih podjetniških, umetniških, kariernih in drugih življenjskih podvigov.

Kdaj in kje?

Poletna šola bo v letu 2023 potekala v julijskih in avgustovskih terminih na treh različnih lokacijah, na Gorenjskem, Dolenjskem in na Soči, saj so se Rotaract klubu Ljubljana 25 letos pri izvedbi projekta pridružile še 4 ekipe, in sicer Rotaract klub Ljubljana Feniks, Rotaract klub Kranj in Rotaract klub Novo Mesto ter ekipa Qunatifly.

  1. 7. – 19. 7. 2023 – v prostorih Podružnice OŠ Bovec na Soči, 21. 7. – 25. 7. 2023 – Domačija Tešnak, Hotavlje, 9. 8. – 13. 8. 2023 – Tabor Mojca, Dolenjske Toplice 12. 8. – 16. 8. 2023 – v prostorih Podružnice OŠ Bovec na Soči 19. 8. – 23. 8. 2023 – v prostorih Podružnice OŠ Bovec na Soči.

Prijave in informacije

Mladi se lahko prijavijo tukaj ali na spletni strani, prijave pa sprejemajo do zapolnitve prostih mest.

Za dodatne informacije o programu, terminih ali prijavah se lahko obrnete na naslov raclj25@gmail.com ali pokličete na telefonsko številko 031 680 114.

 

Kako lahko podprete Poletno šolo?

Ker gre za dobrodelni projekt, se brezplačna Poletna šola v celoti financira iz donacij in dobrodelnih prispevkov.

Projekt lahko podprete tako, da k prijavi spodbudite vse mlade, za katere verjamete, da jim bo udeležba na Poletni šoli koristila, če pa želite tudi sami sodelovati pri tem, da mlade opremimo za življenje z novimi znanji, pa lahko to storite s svojo prostovoljno donacijo, da udeležba na poletni šoli še naprej ostaja dostopna vsem mladim, tudi tistim iz socialno najbolj ogroženih družin.

Podatki za nakazilo:
IBAN: SI56 6100 0002 1965 512
Naziv akcije: Pot do uspeha 2023
Sklic: 00 2023
Prejemnik: Rotaract Ljubljana 25
Naslov: Celovška cesta 317, 1210 Ljubljana – Šentvid

Več o projektu najdete tukaj.

rotary
Author: rotary