POGOVOR Z VLASTO NUSSDORFER in DAN ODPRTIH VRAT

Rotary klub Ljubljana NIKE vas vabi na pogovor z VLASTO NUSSDORFER in DAN ODPRTIH VRAT, ki bo v torek, 28. novembra, ob 18. uri, v Dvorani Centra PEN, Tomšičeva 12 v Ljubljani. Pogovor z VLASTO NUSSDORFER, izjemno žensko,  bo vodila Janja Bogataj, predsednica Rotary kluba Ljubljana NIKE 2023/2024.

Kdaj: torek, 28.11.2023, ob 19.00

Kje:  Dvorana Centra PEN, Tomšičeva 12 v Ljubljani

PROGRAM
·       18.00 – 18.15 Prihod, sprejem predsednice in gostov
·       18.15 – 20.00    POGOVOR Z VLASTO NUSSDORFER S pisateljico se bo pogovarjala Janja Bogataj.
·       20.00  – 20.15 Predstavitev delovanja Rotary kluba Ljubljana NIKE
·       20.15 – 21.00 Druženje

Udeležbo sporočite na mail rotarynike@gmail.com ali se osebno prijavite na dogodku ( do 18.15). Dogodek je brezplačen.

V večeru bomo predstavile tudi delovanje Rotary kluba Ljubljana NIKE in delovanje krovne organizacije Rotary International vsem, ki jih zanimajo delo in vrednote rotarijcev in rotarijk.

Več o gostji večera:

Življenje in delo
Vlasta Nussdorfer je pravnica, ki je večji del svoje življenjske poti posvetila tožilstvu. V 35 letih je prehodila pot od pripravnice do namestnice temeljnega javnega tožilca ter okrožne, višje in vrhovne državne tožilke. Šest let je predsedovala Društvu državnih tožilcev Slovenije in v okviru tega ob botrstvu avstrijskega društva Weisser Ring ustanovila Beli obroč Slovenije, društvo za pomoč žrtvam nasilja, v katerem je deset let poleg tožilske opravljala še eno službo, saj je pomoči ranljivim skupinam ljudi namenjala ves svoj prosti čas. Z mesta predsednice društva, ki je pravno, psihosocialno in finančno pomagalo tisočim žrtvam, je odstopila leta 2013, ko je za šest let prevzela funkcijo varuhinje človekovih pravic v Republiki Sloveniji. Maja 2019 je na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja postala njegova pro bono svetovalka za človekove pravice, socialno politiko in humanitarnost. V zgodovino borke za pravičnost in človekove pravice, zlasti najšibkejših v naši družbi, se je zapisala tudi kot dobitnica številnih priznanj: dvakrat je bila nominirana za Slovenko leta, postala je izjemna osebnost Slovenije v akciji Ljudje odprtih rok, trinajstkrat je bila uvrščena med deset najvplivnejših pravnikov Slovenije po izboru pravniškega portala IUS INFO. Tam je tudi stalna kolumnistka, kolumne pa piše še za revijo Vzajemnost. Bila je pobudnica akcije Darujmo za življenje. Predavala je na številnih kongresih in konferencah, tudi študentom mnogih fakultet. Skupaj s Tanko črto je napisala trinajst knjig; leta 2020 je izšla njena avtobiografija Nekaj vam želim povedati, leta 2023 še zbirka kolumn Moj pogled in najnovejše delo o izkušnjah tožilke z naslovom Tanka črta.

 

ROTARY KLUB LJUBLJANA NIKE,

zanj predsednica Janja Bogataj