Ples kresne noči

V uresničevanju rotarijskega poslanstva prirejamo rotarijci Rotary kluba Tržič Naklo tradicionalno dobrodelno prireditev s plesom. Zgodila se bo v času bližajočega se poletnega solsticija, v času čarobne kresne noči, zato smo jo naslovili

 

Ples kresne noči.

 

Člani Rotary klubov in naši gosti se bomo srečali v Tržiču, v petek, 9. junija 2023,
v večnamenski dvorani BPT ob 19.00 uri.

Dobrodelni cilji našega druženja, ki smo jih letos izpostavili, so v skladu z našim poslanstvom in sicer:

  1. Omogočiti letovanje za otroke s posebnimi potrebami

Otrokom s posebnimi potrebami želimo omogočiti enotedensko letovanje s strokovnim vodstvom na Debelem rtiču pri Ankaranu. Gre za več let trajajoči slovenski rotarijski projekt z nazivom Hendikamp, ki ima za te otroke pomembne pozitivne učinke. Kar se nam pri zdravih otrocih zdi samoumevno, ti otroci dosežejo le z ogromno voljo in podporo staršev in strokovnega osebja. Naš namen je, da to pomoč podpremo. Za ta namen bomo namenili 2.700 eur.

 

  1. Nadaljevati naš projekt DAN ZA ŽIVLJENJE

Naš klub je v preteklih letih z donacijami avtomatskih elektronskih defibrilatorjev in izvajanjem tečaja oživljanja ob zastoju srca naredil pomemben napredek v obeh naših občinah na tem področju. Osemnajstim defibrilatorjem, ki smo jih ob pomoči donatorjev financirali, se bosta v naslednjem rotarijskem letu pridružila še dva. Predviden strošek bo 4.800 eur.

 

  1. Pomoč socialno šibkim družinam

Vsako leto se odzivamo na prošnje pomoči potrebnim družinam in starostnikom v našem okolju. Enako bo tudi v prihodnje. Temu namenjamo sredstva v višini do 2.000 eur.

 

Rotary_vstopnica Ples kresne noči 2023

rotary
Author: rotary