Pismo guvernerja – januar 2024

Spoštovane članice in člani Rotary distrikta 1912.

 Najlepša hvala vsem klubom, ki ste se aktivno vključili in pomagali prizadetim ob nedavnih poplavah. Vaša predanost in srčnost v akcijah sta pravi izraz rotarijske solidarnosti. Čestitke za vse aktivnosti, ki so bile izvedene v okviru glavnega vala akcij za pomoč prizadetim. Ob tej priložnosti bi rad poudaril tudi našo zavezanost pomoči prizadetim v poplavah. S skupnimi prizadevanji smo finančno in materialno prispevali približno 700.000 € pomoči. Vaša nesebičnost in solidarnost sta ključni v teh težkih trenutkih, ko se skupaj borimo za obnovo in okrevanje prizadetih skupnosti.

Sedaj, ko je ta prva faza za nami, bomo usmerili svoj fokus na druge tudi pomembne klubske in distriktno projekte. Ponosno sporočam, da se pripravljamo na vložitev za tretji Rotary Disaster Response Grand. Če bodo sredstva odobrena, jih nameravamo nameniti nabavi in namestitvi defibrilatorjev na poplavnih območjih. S tem bomo še dodatno prispevali k obnovi in krepitvi odpornosti skupnosti.

V skladu z rotarijsko tradicijo sodelovanja na globalni ravni se distrikt pripravlja na oddajo vloge za Global Grant. Tokrat bomo sledili pobudi Rotary kluba Škofja Loka in podprli projekt “Usposabljanje otrok s posebnimi potrebami za zaposlovanje”. Skupaj lahko naredimo razliko in pomagamo tistim, ki to najbolj potrebujejo.

V prihajajočih mesecih se bomo še posebej posvetili delu z mladimi. Naše središče bo 11. konferenca IAC v Portorožu, kjer se bo ta konec tedna zbralo 120 mladih rotarijcev in mentorjev. Interactovci in Rotaractovci predstavljajo izjemno priložnost za nadgradnjo vsebin, članstva, energije in idej znotraj distrikta. Izkoristite priložnosti in jih vključujte v svoje aktivnosti.

Osnovno delo guvernerja, obiski Rotary klubov, se odvija po načrtu. Do konca marca načrtujem obisk vseh klubov, vključno s klubi v Severni Makedoniji, kjer bom od 5. do 9. februarja. Vaša navzočnost in deljenje izkušenj sta navdihujoča in mi prinašajo veliko veselje. 12. februarja 2024 bom prisoten na konferenci v Beogradu, kjer se bom v svojem guvernerskem letu še zadnjič srečal s predsednikom RI Gordonom McInallyjem.

Še enkrat vas vabim, da se vpišete v mentorsko platformo na spletni strani distrikta. S tem lahko ponudite svoje znanje mlajšim generacijam, saj vlaganje v mlade predstavlja najboljšo naložbo v prihodnost.

Za konec želim izraziti iskreno hvaležnost za vaš trud in predanost. Dovolj energije vam želim za vse dobro, kar počnete znotraj klubov. Pomladni meseci niso več tako daleč, in veselim se srečanja na prihajajočih dogodkih, kjer bomo lahkotneje uživali v druženju in pogovorih.

Hvala za vse dobro in srečno naprej.

Z rotarijskimi pozdravi,

Andrej Božič.