Spominska soba pisateljice Mimi Malenšek

Vabimo vas
na kulturni dogodek in otvoritev spominske sobe Mimi Malenšek,
ki bo v sredo, 13. aprila 2016 ob 18.00 v Kulturnem domu v Podbrezjah.
Gost dogodka bo letošnji Prešernov nagrajenec Tone Partljič.

Na dogodku bomo predstavili sodelovanje pisateljice z našim Kulturnim društvom, prebirali spomine in utrinke njenih sodobnikov, prebrali nekaj citatov iz njenih del, glasbeno točko smo zaupali kvartetu flavt Glasbene šole iz Tržiča in pa seveda prisluhnili osrednjemu gostu prireditve pisatelju Tonetu Partljiču, ki bo obudil nekaj spominov na stanovsko kolegico in prijateljico.

Trinajstega aprila letos bo minilo natanko štiri leta od pisateljičine smrti. V tem času smo ji v Podbrezjah že postavili spominsko obeležje v PARKU ZNAMENITIH PODBREŽANOV. Otvoritev njene spominske sobe bo nova priložnost, da se je spomnimo in ji izrazimo priznanje za njen pisateljski opus. Tako rada je še v pozni starosti prihajala na naše prireditve in nas spodbujala pri delu za kulturo. S spomini in ohranjanjem njene dediščine ji lahko vsaj skromno povrnemo.

Spominsko sobo so ob sodelovanju strokovnjakov postavili člani Kulturnega društva Tabor Podbrezje, ki tudi organizirajo in vabijo na dogodek. Dogodek bomo skupaj z Rotary klubom Tržič Naklo izkoristili tudi za zbiranje donacij za drugi veliki projekt letos v Podbrezjah: postavitev spominskega obeležja Ivani Kobilca v Spominskem parku znamenitih Podbrežanov ob farni cerkvi.

VABILO

rotary
Author: rotary