unnamed 2.jpg

OBISK RAZSTAVE – ČAS BREZ NEDOLŽNOSTI

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,

ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA SE NAM PRIDRUŽITE NA VODENEM OGLEDU RAZSTAVE V MODERNI GALERIJI V SREDO, 6.3. 2019, OB 17:00.

VODIL NAS BO AKADEMSKI SLIKAR TUGO ŠUŠNIK.

IZVEDELI BOMO:

Kaj je s sliko danes, je vprašanje, ki si ga zastavlja pregledna skupinska razstava novejšega slikarstva v Sloveniji. V Moderni galeriji na razstavi z naslovom Čas brez nedolžnosti, se bomo srečali z delom avtorjev, rojenih v 70. in 80. letih 20. stoletja. Gre torej za tisto generacijo slikarjev, ki je na umetnostno prizorišče stopila v poznih 90. letih oziroma na prelomu tisočletja, se pravi enem tistih obdobij, ko je slika po že toliko podobnih situacijah v 20. stoletju še enkrat postavljena na preizkušnjo.

unnamed 2.jpg

Z deli so na razstavi zastopani Viktor Bernik, Suzana Brborović, Gašper Capuder, Ksenija Čerče, Nina Čelhar, Tina Dobrajc, Katja Felle, Mitja Ficko, Mito Gegič, Žiga Kariž, Staš Kleindienst, Vladimir Leben, Ercigoj Art, Uroš Potočnik, Adrijan Praznik, Arjan Pregl, Ana Sluga, Miha Štrukelj, Maruša Šuštar, Iva Tratnik, Sašo Vrabič, Joni Zakonjšek, Marko Zorović in Uroš Weinberger. ki ustvarjajo v najrazličnejših slikarskih tehnikah. Nekatere tehnike so zelo nepoznane (npr. “smrdljive in prepovedane tehnike Ksenje Čerče), druge vas bodo pripravile do razmišljanja o tem, kaj danes sploh še pojmujemo pod pojmoma slikarstvo in slika. Razstava vas bo navdušila z dejstvom, da je slikarska produkcija pri nas zelo živahna in predvsem plodna, ter še posebej, da ne sedi na lovoriki stare slave, temveč vedno znova odkriva nove in nove pomene in motive, ki – čeprav je veliko recikliranja, kopipejstanja, kolažiranja – delujejo sveže in prepričljivo.

Več o razstavi na https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174592614?jwsource=em

unnamed3.jpg

unnamed 4.jpg

Kdo je akademski slikar Tugo Šušnik?

Je profesor na ljubljanski likovni akademiji ter pronicljiv likovni teoretik, je trdno zasidran akter slovenskega modernizma. Za svoje delo je prejel nagrado Prešernovega sklada, Župančičevo nagrado mesta Ljubljana in nagrado Riharda Jakopiča za življenjsko delo in za pomemben prispevek na področju likovne umetnosti. Razstavljal je na več kot dvesto razstavah doma in po svetu (Beograd, Zagreb, Dubrovnik, New York, Los Angeles, Sydney, Sao Paulo, Seul,…)

Šušnikovo globoko poznavanje zahodno evropskega in predvsem ameriškega modernističnega slikarstva je v slovensko slikarstvo vneslo svež veter. Danes je gotovo eden najpomembnejših slikarjev visokega modernizma in postmodernizma v Sloveniji.

Več o Tugu Šušniku na https://4d.rtvslo.si/arhiv/dokumentarni-filmi-in-oddaje-kulturno-umetniski-program/174382101

PO VODENJU, KI SE KONČA OB 18:00 SE DOBIMO V KAVARNI MODERNE GALERIJE KAMOR VAS RC LJUBLJANA VABI NA KOZAREC VINA IN DRUŽENJE.

unnamed5.jpg

PRISPEVEK ZA SKUPINSKO VSTOPNICO Z VODENJEM 5€.

PRIJAVE: edvard.skodic@siol.net / GSM:041 261 357

SlikarTugoSusnik2.jpg

SlikarTugoSusnik.jpg

 

rotary
Author: rotary