Novoizvoljeni predsednik Rotaryja pravi, da bo vodil s skrbjo kot svojo temeljno vrednoto

 

Drugi predsednik Rotaryja iz Škotske Gordon McInally se loteva svojega upanja polnega programa.

“Ugotovil sem, da je Rotary odlično sredstvo za to, da lahko skrbim za druge in jim pomagam,” pravi. »Rotary mi je dal tudi prijatelje po vsem svetu in posledično boljše razumevanje sveta, v katerem živim. Vse to, skupaj z osebnim razvojem, je tisto, zaradi česar me še naprej privlači in zaradi česar me želim deliti z drugimi.”

McInallyjeva lastna Rotary pot se je začela pri 26. Klubu South Queensferry se je pridružil, potem ko ga je povabil prijatelj kmet, ki je bil član družinske cerkve. “Na začetku sem videl Rotary klub kot odličen način za sklepanje prijateljstev v mestu in početje stvari v okolici, ki bi koristile širši skupnosti,” pravi. “Ko je čas mineval in ko sem spoznal delo, ki ga Rotary opravlja po vsem svetu, sem bil zasvojen.”

Na vprašanje, naj pove nekaj besed o svoji predsedniški temi, Širimo upanje po svetu, je dejal:

»Zelo verjamem, da se vse začne z upanjem. Ko sem bil na Tajskem in slavnostno odprl vas, ki jo je Rotary International v Veliki Britaniji in na Irskem zgradil po cunamiju v Indijskem oceanu leta 2004, sem srečal gospo. Videti je bila stara okoli 70 ali 80 let, izkazalo pa se je, da je stara le okoli 50. V cunamiju je izgubila vse. Njena hiša je bila uničena. In ko sem pogledal okoli njene hiše, tam ni bilo ničesar drugega. To je bil nov dom, vendar je izgubila vse. Vendar je vztrajala, da vzamem školjko, ki jo je hranila več kot 30 let. Rekla je: “Izgubila sem vse, vključno z upanjem. Toda Rotary mi je dal upanje, da nadaljujem.” In to lupino imam še danes. Če ljudje nimajo upanja, se nikoli ne bodo mogli prebiti naprej. To je poziv k dejanju: ustvarite upanje v svetu.«

Med prioritete svojega dela v letu predsedovanja RI želi nadaljevati s krepitvijo vloge deklet in žensk. Poleg tega bodo ljudi spodbujali k virtualnim izmenjavam. To bo govorilo o izgradnji miru od začetka. Ne gre za ustavitev vojn; gre za zaustavitev začetka vojn. Bolje preprečiti kot zdraviti. Skoraj vsako od rotarijskih področij ima potencial za to. In tretja stvar je pobuda za duševno zdravje.

Vir: Rotary magazine

rotary
Author: rotary