Nikola Tesla – človek prihodnosti

Spoštovani,

po stoletju hitrega razvoja na krilih nafte, premoga in plina, so vse vodilne države in korporacije jasno določile elektriko kot pot do prihodnosti z manj ogljičnih izpustov, onesnaževanja in potrate virov. Pravkar smo priče velikim spremembam. Elektro omrežja postajajo pametna, ustvarjajo prostor za obnovljive vire. Avtomobili del ali celo vso pot prevozijo na elektriko. Vsakdo izmed nas v žepu prenaša 3,5 kWh elektrike letno v bateriji pametnega telefona.

Ves ta sodobni razvoj temelji na viziji enega samega človeka, največjega genija in izumitelja svojega časa – Nikola Tesla. Njegovo delo in osebnost še danes služita kot vzor in navdih pionirjem nove prihodnosti.

Spoznajte ga 27. septembra ob 18.45 uri v Cankarjevem domu skozi razstavo, ki se poleg njegovega življenja in dela dotika tudi vprašanj ustvarjalnosti in inovativnosti v sodobni civilizaciji. Na ogled bodo med drugim delujoči modeli Teslovih izumov, makete hidroelektrarn, letala za navpično vzletanje ter modeli indukcijskih elektromotorjev transformatorja, vrtečega magnetnega polja in turbine.

Prispevek udeležencev je 20 EUR na osebo. Izkupiček bo namenjen podpori inovativnosti mladih v okviru projekta IdeaLab.

Zbor vseh udeležencev je ob 18.45 v glavnem preddverju – severni vhod s Prešernove ulice, kjer nas bo pozdravila generalna direktorica CD Uršula Cetinski. Po ogledu sledi druženje ob penini.

Vljudno vabljeni vsi člani ROTARY in ROTARY-ACT.

Predsednik Rotary kluba Ljubljana Center
Janez Bešter

VABILO

rotary
Author: rotary