Mesto z desetkratno populacijo Slovenije: Življenje in študij v Chengduju

v torek 28. 5. ob 20:00  bo imel prof. dr. Andraž Mavrič v Hotelu Sabotin (Solkan) predavanje z naslovom

Mesto z desetkratno populacijo Slovenije: Življenje in študij v Chengduju

Predstavil bo pogled na razvoj Kitajske, ki  si ga je ustvaril tekom dveh let dela na univerzi v Chengduju in več študijskih obiskih v obdobju od 2017 do 2024. Predstavil bo organiziranost študijskega sistema, motivacijo za študij in vlaganje v raziskave. Pogledali si bomo povezovanje tradicije s hitrim razvojem Chengduja, ki je bil večkrat razglašen za najsrečnejše mesto na Kitajskem.

Prof.dr. Andraž Mavrič je profesor za kemijo na Univerzi v Novi Gorici. Ukvarja se z razvojem novih nanostrukturnih funkcionalnim materialov za hranjenje energije in materialov za različne katalitske procese.

Po doktoratu, ki ga je opravil na naši univerzi je bil dve leti na podoktorskem usposabljanju na Kitajskem na univerzi v Chengduju. S to univerzo še vedno redno sodeluje. Kitajski doktorski študentje prihajajo v njegov laboratorij v Ajdovščini in tudi on redno obiskuje raziskovalne laboratorije na Chengdujski univerzi. (ravno sedaj je na tritedenskem obisku pri njih in bo lahko posredoval tudi čisto sveže vtise od tam).

rotary
Author: rotary