Lepo pozdravljeni v avgustu – pismo guvernerja

Spoštovane rotarijke in rotarijci, rotaractovci in interactovci.

Lepo pozdravljeni v avgustu, mesecu novih priložnosti za izpeljavo dobrodelnih dogodkov in krepitve rotarijskih vezi.

Avgusta se v vodstvu distrikta že pripravljamo na jesenske dogodke. Med pomembnejšimi je zagotovo obisk gospoda Basharja Asfourja, 12. in 13. oktobra 2023, v okviru projekta My Journey to EndPolio. Bashar Asfour, ki je preživel otroško paralizo, je cenjeni član Rotary Cluba Tbilisi, ambasador v okrožju 2452, cona 21. Izjemno si prizadeva za zagovarjanje in zbiranje sredstev za izkoreninjenje otroške paralize v svetovnem merilu. Projekt, ki je bil primerno poimenovan My Journey to EndPolio, je pridobil podporo vplivnih osebnosti Rotary International, vključno s predsednikom RI in guvernerji evropskih distriktov. Potovanje obsega 42 mest v 30 Rotary distriktih in zajema več kot 16 evropskih držav, vključno z Nemčijo, Nizozemsko, Belgijo, Švico, Italijo, Grčijo, Turčijo, Bolgarijo, Romunijo, Srbijo, Madžarsko, Hrvaško, Slovenijo, Avstrijo in Češko in ima izjemen pomen. Projekt My Journey to EndPolio bo trajal 54 dni, vključenih bo 30 rotarijskih okrožij v 16 državah, kjer načrtujejo predstavitvena srečanja v 42 mestih. Neomajna odločenost Basharja Asfourja pri izvajanju tega ambicioznega projekta služi kot svetilnik upanja in katalizator za spremembe v globalnem prizadevanju za odpravo otroške paralize.

Prepričan sem, da se vsi že veselimo njegove prisotnosti in modrih besed, ki jih bo deli z nami. Njegov obisk je odlična priložnost za ozaveščanje javnosti o našem rotarijskem poslanstvu in boju proti otroški paralizi. Rad bi, da ozavestimo ta obisk tudi v smislu notranje priprave in organizacije posameznega kluba, morebitnih skupnih aktivnostih z lokalno skupnostjo, da zagotovite uspešnost dogodka in večji vpliv. Zbirajte sredstva za to nujno kampanjo in pozovite vse klubske člane, da se aktivno vključijo v ta humanitarni projekt.

Ob vstopu v novo rotarijsko leto pa je potreben mehak prehod, da se novi vodstveni organi lahko ustrezno pripravite na svoje vloge. Zagotovite usklajen prenos informacij in znanja med preteklim in novim vodstvom. Določite in zapišite cilje in vizijo za tekoče leto ter vključite celotno članstvo v ta proces, saj bo le tako lahko klub uspešen.

Pomembno je tudi, da poskrbite za urejeno klubsko administracijo. Redno posodabljajte članske podatke in spremljajte prisotnost na sestankih ter dejavnostih kluba. Člani naj imajo možnost enostavnega dostopa do pomembnih informacij preko klubskih kanalov komunikacije, kot so e-pošta, spletna stran ali družbena omrežja.

Če potrebujete pomoč pri klubski administraciji ali organizaciji dogodkov, ne pozabite, da je na voljo tudi pomoč v distriktni pisarni. Pokažite enotnost in sodelovanje z drugimi rotarijskimi klubi v svoji regiji in širše, saj skupaj gradimo močno rotarijsko skupnost.

Želim vam čudovit avgust, poln uspešno izpeljanih dogodkov in obilico rotarijskega duha med člani in rotarijskimi prijatelji. Skupaj naredimo razliko v našem lokalnem in globalnem okolju.

 

Lep rotarijski pozdrav.

Andrej Božič

Guverner D1912 za leto 2023/24

rotary
Author: rotary