Koncert saksofonskega kvarteta Eternum

Rotary klub Sevnica podpira mlade talente
V Kulturni dvorani Sevnica se bo v ponedeljek, 2. oktobra 2023, ob 19. uri odvil poseben glasbeni dogodek, ki ga je finančno podprl tudi Rotary klub Sevnica. Na odru se bo predstavil saksofonski kvartet Eternum, v katerem blesti tudi mlada Sevničanka Eva Kotar, nadarjena klasična saksofonistka.
Eva Kotar je glasbeno pot začela že pri šestih letih na glasbeni šoli v Sevnici. Z vztrajnostjo in strastjo je širila svoje znanje, od domačega kraja pa jo je pot vodila v Ljubljano, Köln, Pariz in Bruselj. V teh letih je imela priložnost študirati pri najpriznanejših klasičnih saksofonistih, kot so Daniel Gauthier, Claude Delangle in Vincent David.
Poleg individualne poti je Eva v srcu vedno nosila ljubezen do skupnega muziciranja. V Kölnu je soustanovila saksofonski kvartet Eternum, s katerim so se predstavili v številnih priznanih dvoranah po Nemčiji, vključno s Konzerthaus Berlin in Beethoven Haus v Bonnu. Saksofonski kvartet Eternum je nedavno izdal album ‘Voyages’, ki sestoji iz orkestralnih del ter novih skladb, s katerimi želijo osvojiti evropski glasbeni prostor.
Raznolikost njihove glasbe je izjemna. Album ‘Voyages’ predstavlja orkestralno delo Johannesa Christiana Bacha v aranžmaju za saksofonski kvartet, delo ruskega skladatelja Alexandra Glazunova in skladbe mlade španske skladateljice Helene Cánovas i Parés. Skladba ‘Voyager 1’, poimenovana po znanstveni napravi, je prejela prestižno nagrado ‘Opus Klassik 2023’. Eva in njen kvartet si prizadevajo za večjo uveljavitev njihove glasbe v domovini in po svetu.
Rotary klub Sevnica, že od svoje ustanovitve leta 2009, podpira mlade talente na različnih področjih, tudi v glasbi. Podpora skupini Eternum je le ena izmed mnogih iniciativ, s katerimi klub spodbuja razvoj lokalne skupnosti. Eva Kotar in njen saksofonski kvartet Eternum vabijo vse na koncert 2. oktobra v Kulturno dvorano Sevnica.
Njihova glasba je izrazito čustvena in navdihujoča ter je odlična priložnost za vse ljubitelje kakovostne glasbe. Vstop na koncert je brezplačen.
rotary
Author: rotary