Kolesarjenje ob Kolpi s prijatelji

V soboto, ki je bila obsijana s soncem, se je v organizaciji Rotarijskega kluba Semič – Bela krajina odvijal nepozaben dogodek – kolesarjenje ob reki Kolpi. Na družinsko kolesarjenje s prijatelji iz RC Kočevje smo se podali ob mejni reki Kolpi, na 50 – kilometrsko pot od Broda do Osilnice. To je bila prava izbira za vse ljubitelje narave, kolesarjenja in druženja na prostem.

Dogodek je združil člane obeh klubov ter njihove družinske člane, kar je pripomoglo k še bolj prijetnemu vzdušju. Skupaj smo uživali v prečudovitem okolju jesensko obarvane narave. Organizatorji nismo pozabili na kulturni vidik poti. Med kolesarjenjem smo si vzeli čas in obiskali naravoslovni muzej Kaštel Zrinski na Brodu ter staro kovačijo Gorše v Mirtovičih. To je bilo prav posebno doživetje, saj smo spoznali bogato kulturno dediščino tega območja.

V Osilnici nas je pričakala županja Alenka Kovač in nam predstavila najmanjšo slovensko občino. Z navdušenjem smo prisluhnili lokalnim posebnostim, zgodovini ter izzivih, s katerimi se srečujejo prebivalci te majhne, a očarljive občine. Obisk Osilnice je pripomogel k še tesnejšemu povezovanju med udeleženci in lokalnim prebivalstvom.

Kolesarjenje ob Kolpi je bila resnično lepa izkušnja, ki je združila naravo, kulturo, rekreacijo in skupnost obeh rotarijskih klubov. Zato z RC Kočevje tudi v prihodnje načrtujemo tesno sodelovanje.

Vesna Gregorič, predsednica RC Semič – Bela krajina

rotary
Author: rotary