Nedelo Nepal Kobarid-5

Kobariške roke in srce za porušeni Nepal

Spoštovani rotarijci in člani Kluba prijateljev Rotary kluba Idrija,
spoštovani vsi dobromisleči in dobronamerni,

prisrčno vas vabimo na predstavitev slovenske dobrodelne odprave »Nepal 2015«, ki jo je Rotary klub Idrija finančno in moralno podprl (»Kobariške roke in srce za porušeni Nepal, Brane Maselj, Nedelo, 6. marca 2016«).

Člani Športno turističnega društva Gamsi Kobarid so za leto 2014 načrtovali treking po Himalaji. Obilno deževje jim je pot preprečilo in odločili so se, da gredo naslednje leto. Medtem se je zgodil katastrofalni potres v Himalaji, ki je samo v Nepalu vzel več kot 8.000 življenj, porušil na tisoče domov in javnih stavb. Kobaridci, v katerih še vedno živi spomin na potres, ki so ga doživeli leta 1976 in na nekatere kasnejše potrese, so se takoj odločili: gremo v Himalajo, v Nepal, s plemenitim poslanstvom, da se organiziramo kot dobrodelna odprava, da najdemo eno porušeno vas in tam zgradimo šolo ali nek drugi javni objekt in pri tem tamkajšnje ljudi naučimo, kako se zida na potresnih območjih.

Odziv članov društva je bil izjemen, nekatere so morali celo zavrniti, 18 jih je odšlo v Nepal. S pomočjo humanitarnih organizacij so našli vas Bagam, v območju etnije Šerp, dve uri vožnje oddaljena od glavnega mesta Katmandu. Kaj so tam videli in občutili, kaj so pustili za sabo, kako so tamkajšnjim ljudem spremenili življenja ter kako so se vsled te izkušnje življenja za vedno spremenila njim

v sredo, 23. marca ob 19.00
med prijatelji na Kendovem dvorcu v Sp. Idriji

s strani Športno turističnega društva Gamsi Kobarid glavni organizator in vodja odprave g. Miro Tonkli in njegov kolega g. Edo Šturm.

Prisrčno vas vabimo v našo sredino in vas naprošamo, da svojo prisotnost najavite na mail dvorca, bogdan.toncic@kendov-dvorec.si oz. telefon 05 3725100. Udeležba na prvem delu večera, predavanju, je brezplačna, vabljeni pa tudi na neformalno druženje po predavanju s ceno večerje 15 EUR, pijača posebej.

Iztok Seljak
Klubski mojster RKI

Nedelo Nepal Kobarid-5
rotary
Author: rotary