Junij je mesec Rotary prijateljstva: praznovanje povezav in skupnosti

Zadnji mesec vsakega rotarijskega leta je mesec Rotary prijateljstva – Rotary Fellowships Month, in je primeren zaključek, ker je “prijateljstvo” tako pomemben del Rotaryja. Beseda “prijateljstvo” je na vrhu trenutnih temeljnih vrednot Rotaryja.

Prijateljstvo znotraj Rotaryja pomeni mnogo več kot zgolj tovarištvo; predstavlja srce in dušo organizacije. Ta mesec poudarja vezi, ki jih rotarijci oblikujejo, tako lokalno kot globalno, skozi skupne cilje in medsebojno spoštovanje. S spodbujanjem prijateljstva Rotary ustvarja mrežo podpore, sodelovanja in doživljenjskih prijateljstev.

Mesec Rotary prijateljstva spodbuja člane k vključevanju v različne dejavnosti, ki krepijo te povezave. To lahko vključuje družabna srečanja, skupne projekte in kulturne izmenjave, ki vse skupaj krepijo občutek skupnosti in skupnega namena. To je čas za razmislek o pomenu človeških povezav in za praznovanje raznolikosti in vključujoče narave Rotaryja.

Skozi prijateljstvo so rotarijci navdihnjeni, da učinkoviteje sodelujejo, delijo ideje in podpirajo prizadevanja drug drugega pri humanitarnih projektih. Ta enotnost ne samo izboljšuje osebne odnose, ampak tudi povečuje vpliv rotarijskih humanitarnih prizadevanj. Ko praznujemo mesec Rotary prijateljstva, se spomnimo, da lahko skupaj, skozi prijateljstvo, dosežemo izjemne stvari.