IZOBRAŽEVANJE BODOČIH GUVERNERJEV

V čudovitem okolju osrednje Floride se je srečalo več kot 500 bodočih guvernerjev Rotary distriktov rotarijskega leta 2023/24. Med njimi je bilo tudi veliko uspešnih žensk, bodočih guvernerk, ne samo iz Zahoda, pač pa tudi iz arabskega sveta, Indije in drugih azijskih držav. Srečanje je bilo namenjeno usposabljanju bodočih guvernerjev.
Predavatelji so bili izkušeni in odlično pripravljeni bivši guvernerji in direktorji RI. Delo je potekalo v skupinah udeležencev iz različnih con, kar je vzpodbudilo spoznavanje med udeleženci in uživanje v raznolikosti, bilo je proaktivno ter usmerjeno v prihodnje delovanje v klubih in distriktih.
Področja, o katerih se je razpravljalo na predavanjih in delu so pokrivala teme, kot so: socialno delo, pridobivanje novih članov, vključevanje mladih v Rotary, “odklepanju” ženske moči, zadnjih naporih za odpravo otroške paralize (v Pakistanu je samo še 20 obolelih), odpravi malarije v Keniji, šolanju deklet in preprečitvi njihovih zlorab, pomoči Ukrajini in drugim državam v vojnah,…in še bi lahko naštevali. Vzpodbudno je tudi, da sta Melinda in Bill Gates podaljšala svojo podporo RI.
Moto bodočega predsednika RI Gordona R. McInnaliya je : “Create hope in the world” – Širimo upanje po svetu.

“Cilj je obnoviti upanje – pomagati svetu, da se ozdravi od uničujočih konfliktov in nam pomaga doseči trajno spremembo zase,” je dejal McInally v svojem čustvenem nagovoru ob predstavitvi teme in programa.
Veliko je bilo druženja in tkanja medsebojnih vezi za bodoča sodelovanja. Multikulturni večer, kjer so se lahko predstavili vsi narodi, je ponovno potrdil osnovna načela rotarijanstva: toleranco, sprejemanje različnosti, sklepanje prijateljstev med ljudmi in narodi.
Dogodek je bil odlično organiziran in je pripomogel k obnovitvi razumevanja rotarijstva, h graditvi velike družine ljudi s podobnimi vrednotami, pripravljenih pomagati drugim in spreminjati svet na bolje. Z njega smo se, verjamem da čisto vsi, vrnili polni navdušenja, energije in novega zagona za delo.

Bodoči guverner Rotary Distrikta 1912 za leto 2023/24

Andrej Božič

rotary
Author: rotary