In Memoriam: Janko Koren

Dragi rotarijski prijatelji.

S težkim srcem vam sporočamo žalostno novico, da nas je pred nekaj dnevi zapustil naš dragi prijatelj in ustanovni član RC Bled, gospod Janko Koren. Njegova predanost, prijaznost in neutrudno delo za skupnost so za vedno zaznamovali naš klub in naša življenja.

Ob sklenitvi zemeljske poti prijatelja Janka Korena se s hvaležnostjo spominjamo njegovih iskrenih prizadevanj za vzpostavitev in uveljavitev rotarijskega gibanja na Slovenskem. Čeprav je prijatelj Janko v času ustanavljanja blejskega kluba v letih 1990 in 1991 deloval v Združenih državah Amerike, je prav s prenašanjem tradicionalnih vrednot in rotarijskih načel iz širšega sveta v našo sredino zagotavljal ustrezno raven rotarijskega življenja v našem okolju.

V kasnejših letih se je dejavno vključeval v klubsko življenje z neumornim in zelo uspešnim pridobivanjem sponzorskih sredstev za izvajanje socialnih in kulturnih programov. Ob vsem tem je izstopala njegova nesebična pomoč prijateljem, odlikovali sta ga skrb in pozornost za vsakega klubskega člana. Vedno je bil iskriv sogovornik na predavanjih in večerjah ter dober sopotnik na izletih in obletnicah. Zato je tudi kar trikrat prejel priznanje Paul Harris Fellow in poskrbel, da je to priznanje prejelo še nekaj drugih članov kluba. S posnemanjem njegovega ravnanja bomo lajšali žalost ob njegovem odhodu in ga ohranjali v blagem spominu.

Njegov doprinos k našemu RC Bled je bil neprecenljiv in njegovo delo bo ostalo z nami kot večni spomin na vse, kar smo skupaj dosegli. Pogrešali bomo njegov topli nasmeh, modre nasvete in prijateljski objem.

V teh težkih trenutkih smo z mislimi in molitvami z njegovo družino in bližnjimi. Naj počiva v miru.

Rotary klub Bled