Guverner na srečanju s predsednikom Pendarovskim

Guverner Rotary distrikta D1912 Slovenija in Severna Makedonija Andrej Božič se je srečal s predsednikom Republike Severne Makedonije Stevom Pendarovskim. Na enournem srečanju je guverner Božič predstavi humanitarne akcije, ki jih Rotary klubi izvajajo v obeh državah v podporo skupnosti. Srečanja s predsednikom se je udeležil tudi Goran Mitevski, pomočnik guvernerja oziroma koordinator Zveze Rotary klubov Severne Makedonije.

»Velika hvala makedonskim institucijam, še posebej predsedniku države Stevu Pendarovskemu, da je prepoznal in podprl naše rotarijsko poslanstvo, ki je pomagati tam, kjer je to potrebno. Kot humanitarna organizacija že skoraj tri desetletja pomagamo v Sloveniji in Severni Makedoniji ter ji namenjamo del svojega časa, pozornosti, denarja, empatije in ljubezni. Posamezniki, organizirani v klube kot temeljno enoto Rotary zveze, smo uspešni in izpopolnjeni ljudje, vsak na svojem področju, a del sebe vlagamo v podporo tistim, ki nas najbolj potrebujejo,« je na srečanju s predsednikom poudaril guverner Andrej Božič.

Denar po njegovih besedah ​​ni vedno rešitev za izzive, s katerimi se soočamo, ampak je največkrat potrebna dobra beseda, majhna pozornost, roka pomoči. “Zato smo hvaležni predsedniku Pendarovskemu za pomoč pri izpolnjevanju našega poslanstva,” je dejal Božič.

Predsednik Pendarovski je izrazil zadovoljstvo nad uresničitvijo aktivnosti vseh rotarijcev v Severni Makedoniji in Sloveniji ter spodbudil člane te skupnosti, da še bolj izkazujejo in dokazujejo svojo človečnost, povečujejo svoje število in še bolj skrbijo za potrebe skupnosti. Iz urada predsednika sporočajo, da podpira vsa združenja, društva in klube, ki imajo poslanstvo podpirati skupnost.