Guverner D 1912 Andrej Božič sprejel rotarijske prijatelje iz Indije, Distrikt 3141

V okviru projekta Friendship Exchange, ki poteka med distriktoma 1912 in 3141, je guverner Andrej Božič sprejel rotarijske prijatelje iz Indije. Sprejem gostov je bil izveden na tradicionalen način, s kruhom, soljo in vinom.

Guverner Božič je v svojem nagovoru pozdravil goste ter jim predstavil delo in dosežke distrikta 1912. Gostje iz Indije so prav tako delili svoje aktivnosti in projekte, s katerimi se ukvarjajo v svojem distriktu, nato pa je sledila izmenjava daril.

Projekt Friendship Exchange je mednarodni program, ki omogoča članom Rotary klubov izmenjavo obiskov med različnimi distrikti po svetu. Namenjen je spodbujanju medsebojnega razumevanja, prijateljstva in kulturne izmenjave med rotarijci iz različnih držav.

Rotarijci iz Indije so v Slovenijo prispeli pretekli teden, kjer so jih sprejeli gostitelji iz distrikta 1912, ki so za njih pripravili zanimiv program ogledov. Do sedaj so že obiskali staro Ljubljano, Notranjsko in Primorsko. Pred srečanjem z guvernerjem Božičem so raziskovali Gorenjsko, vključno z jezerom Bled in Bohinj. Danes se odpravljajo na Koroško, kjer jih čaka nova pustolovščina in spoznavanje še enega čudovitega dela naše dežele.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in krepitve prijateljskih vezi med našima distriktoma.