Guverner Andrej Božič na drugem uradnem obisku v Severni Makedoniji

Guverner Rotary distrikta 1912 Andrej Božič, je bil na svojem drugem uradnem obisku v makedonski Rotary skupnosti. Udeležil se je slovesnega dejanja širitve naše Rotary družine, čarterske slovesnosti novega makedonskega kluba RC Skopje Akademija, nato pa obiskal še nekatere makedonske klube, ki delujejo izven prestolnice. Skupaj s koordinatorjem Zveze Rotary klubov Makedonije Goranom Mitevskim se je udeležil rednih srečanj RC Kumanovo, RC Veles, RC Kavadarci, RC Štip, RC Kochani in Vinica, RC Beli Mugri in RC Veles.

Poleg protokolarnega srečanja s člani klubov, z njihovimi tekočimi in načrtovanimi klubskimi projekti, je guverner predstavil aktualno delovanje Distrikta 1912 in njegovega slovenskega dela, nato pa poudaril pomen promocije in razvoja mentorstvo za ozaveščanje prebivalstva o družbeni odgovornosti kot nujni za kolektivno izboljšanje kakovosti življenja.

Delil je tudi dragocene izkušnje in znanja, ki skozi projekte vodijo k večji uspešnosti pri porabi finančnih sredstev, ter predstavil uporabne načine za izvedbo uspešnih projektov, ki bodo vodili k večji uspešnosti in pozitivnemu vplivu na družbo kot celoto.

Priložnost so izkoristili tudi za svečano podelitev priznanj mladim rotaraktovcem, ki s svojim zanimanjem kažejo, da ima Rotary kot ugledna in vplivna organizacija svetlo prihodnost.

S tem obiskom je guverner Božič poudaril velik pomen delovanja Rotary klubov izven Skopja in njihov dragocen prispevek k celotni Rotary skupnosti in družbi kot celoti.

Na fotografiji: guverner Andrej Božič na obisku v RC Kavadarci

Ira Babic