Finska: Kaj se lahko naučimo od najsrečnejše države na svetu?!

Dragi rotarijski prijatelji! Rotary klub Ljubljana Center vabi, da se nam v torek 23. 5. 2023 ob 19.00 pridružite v Kavarni Slamič, Kersnikova 1 in skupaj z nami v živo ali preko Rotary platforme prisluhnete predavanju Anje Järnberg z naslovom Finska: Kaj se lahko naučimo od najsrečnejše države na svetu?!


O predavanju

Finska, dežela tisočerih jezer, je s svojo edinstveno kulturo, naravnimi lepotami in visokim standardom življenja ena najbolj zanimivih in naprednih držav na svetu. Slovi po visoki ravni blaginje, uspešni izobraževalni politiki in odprti družbi, ki spodbuja enakost, pluralizem in svobodo izražanja. Vendar pa to niso edini razlogi za njihovo srečo. Na predavanju bomo med drugim spoznali, kako Finci poskrbijo za ravnovesje med delom in prostim časom, kako pomembna je zanje narava in kako udejanjajo zavezo k ohranjanju naravnih virov. Seznanili se bomo s finskim konceptom sisu, ki predstavlja glavno sestavino finskega nacionalnega značaja in njihove stoične radosti. Ne glede na to, ali vas zanima kultura, narava ali geopolitika, vas bo interaktivno predavanje popeljalo na zabavno popotovanje skozi posebnosti in zanimivosti te čudovite dežele.

Predstavitev predavateljice

Anja Järnberg je magistrirala na Fakulteti za družbene vede, smer upravljanje nepridobitnih organizacij. Njena karierna pot se je začela v več nevladnih organizacijah, kjer je prevzemala vodstvene funkcije. Med drugim se je zavzemala za spremembe v mladinski politiki, se ukvarjala z organizacijo kulturnih in drugih dogodkov ter urila v pridobivanju sredstev iz razpisov. Leta 2012 se je odločila za prestop v pridobitni sektor in se pridružila podjetju Eki, proizvajalcu elektromehanskih komponent, najprej kot vodja razvoja poslovanja, kasneje pa kot direktorica podjetja. Leta 2018 je družbo prevzela angleška korporacija Hydralectric, kjer je zasedla mesto članice upravnega odbora skupine. Leta 2021 je z odliko zaključila študij MBA in se pridružila Steklarni Hrastnik, kjer je trenutno direktorica prodaje. Anja prosti čas najraje preživlja v naravi ali na potovanjih, z deželo Finsko pa ima prav posebno vez.

Kako se lahko pridružim?

Prosimo, da se za obisk v živo ali za oddaljen dostop prijavite. Ob potrditvi prijave za oddaljen dostop boste prejeli link na Rotary digitalno platformo.

Predavanje se začne ob 19:30. Pred tem je ob 19:00 samopostrežna večerja (prispevek 20€)

Za več informacij ali za prijavo na predavanje pišite na info@rclc.si ali pokličite 031 321 527 (Zvone)