EMBRACING THE WORLD

KONČAN PROJEKT »FEEL LOVE SLOVENIJA AND EMBRACING THE WORLD«  
D 1912, SLOVENIJA & SEVERNA MAKEDONIJA  

Adriano Rocheti je član Rotary kluba Nova Gorica.  Težko je opisati, kako se je začelo in kaj je bil signal, da se je v potovanje okoli sveta vtkala ideja, da se na vsaki celini naše Zemlje obišče en Rotary klub in se obisk zaključi v Evertonu pri prvem Rotary klubu oziroma na sedežu Rotary International.

Idejo sta prižgala Adriano in Iztok ob polni podpori Elene. Prosila sta za pomoč in sledili so dogovori, srečanja in kovanje načrtov, iskanje kontaktov in 10. marca 2019 sta Adriano in Elena odšla na dolgo pot.

Prve vtise bosta povedala na predstavitvi 25.4.2019 v Idriji. Kraju živega srebra in Idrijske čipke, ki je zame simbol spletanja in prepletanja niti, ki na koncu pričarajo sliko. Ravno to sta storila Adriano in Elena, povezala sta svet s tankimi nitmi ljubezni in prijateljstva.

Najprej hvala Adrianu in Eleni za vse prizadevanje in trud, da sta prenesla pozdrave in dobre želje Rotarijcev vseh celin do predsednika Rotary International Barry Rassina s posebnimi pozdravi Distrikta 1912 Slovenije in Severne Makedonije.

Posebna hvala vsem, ki ste pomagali, dajali podporo in izražali dobro voljo, za kamenček v mozaiku Distrikta 1912, da postajamo vse bolj povezani, pravi prijatelji, ki imamo srečo, da skupaj živimo na planetu oziroma Sloveniji, ki sta jo Adriano in Elena pokazala Rotarijcem vseh celin.

Geslo »FEEL LOVE SLOVENIJA AND EMBRACING THE WORLD« je obšlo svet. To je le prvi signal poti, ki se je končala 15. 4. 2019 v Evropi na letališču Frankfurt.

Janez Lipec, DG 1912

Več o potovanju v besedi in slikah preberite v priloženem dokumentu TUKAJ.

rotary
Author: rotary