E-izvoz in spletne platforme

Dragi rotarijski prijatelji! Rotary klub Ljubljana Center vabi, da se nam v torek 18. 4. 2023 ob 19.00 pridružite v Kavarni Slamič, Kersnikova 1 in skupaj z nami v živo ali preko Rotary platforme prisluhnete predavanju Bojane Zarnik z naslovom E-izvoz in spletne platforme!

O predavanju

Spletno poslovanje po vsem svetu hitro narašča, tako na področju B2C kot B2B. Analitiki ResearchAndMarkets ocenjujejo, da je globalna industrija e-trgovine v segmentu B2C v letu 2022 dosegla vrednost 6.479,9 milijard USD. Po napovedih naj bi se vrednost v letu 2023 povečala za 7,8 % na letni ravni in dosegla 6.985,5 milijard USD, v letu 2027 pa že 9.034,9 milijard USD. Vse od izbruha pandemije je globalna industrija e-trgovine B2C zabeležila močno rast ob sočasni hitri digitalizaciji v vseh segmentih. Pandemija je spremenila način interakcije potrošnikov in njihovih nakupovalnih navad, trgovci na drobno in spletne tržnice pa se odzivajo na spremembo vedenja potrošnikov s prilagojenimi nakupovalnimi izkušnjami.

Osrednje teme predavanja: Vpogled v globalni trg e-trgovine (obseg, ključni tržni trendi, izzivi, napovedi, segmentacija trga), spletna prodaja na tuje trge, spletne podajne platforme (marketplaces), največji globalni spletni ponudniki in potencialni izvozni trgi za spletno podajo.

Predstavitev predavateljice

Bojana Zarnik je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Je direktorica podjetja Deminox d.o.o., ki se ukvarja z internacionalizacijo podjetij in pomaga slovenskim podjetjem pri vstopu na tuje trge. Že več kot 15 let kot pogodbeni partner SPIRITA soustvarja izvozno okno (www.izvoznookno.si) za katerega pripravlja vsebine za 52 držav in 8 gospodarskih panog, ki so strateškega pomena za slovenske izvoznike. Podjetje je uvrščeno tudi v katalog svetovalcev za tržne raziskave na tujih trgih, ki ga vodi Slovenski podjetniški sklad. Bojana Zarnik izvaja tudi predavanja in delavnice o pomenu poslovnih informacij, o tem kje pridobiti ustrezne informacije ter kako uspešno prodreti na tuje trge. Je tudi avtorica številnih strokovnih člankov na temo poslovnih informacij v Sloveniji in na globalnih trgih.

Kako se lahko pridružim?

Prosimo, da se za obisk v živo ali za oddaljen dostop prijavite. Ob potrditvi prijave za oddaljen dostop boste prejeli link na Rotary digitalno platformo.

Predavanje se začne ob 19.30. Pred tem je samopostrežna večerja (prispevek 20€)

Za več informacij ali za prijavo na predavanje pišite na info@rclc.si ali pokličite 031 321 527 (Zvone)

rotary
Author: rotary