Druženje, dobrodelnost in večer akustične glasbe

Spoštovani Rotarijski prijatelj,
 
Rotaract klub Novo mesto te s ponosom vabi na poseben dogodek – Akustični koncert, ki bo potekal v petek, 16. junija 2023, s pričetkom ob 18. uri. 
Dogodek bo gostil čudovit ambient Gostilnice Jantar, kjer bomo skupaj ustvarili nepozabno vzdušje.
 
Naše glavno poslanstvo je združevanje ljudi, ustvarjanje priložnosti in izboljševanje skupnosti, zato smo se odločili organizirati ta poseben koncert. V večernih urah bomo prisluhnili čarobnim zvokom akustične glasbe, ki ju bosta izvajala naša izjemna glasbenika. Pianist Nace nas bo navdušil s svojim izjemnim talentom za klavir, medtem ko bo klasični pevec Luka s svojim čarobnim glasom očaral naša srca.
 
LUKA VINDIŠAR,  študent 5. letnika Medicinske fakultete, se s klasičnim petjem ukvarja že šesto leto. Od otroštva ga je pot vodila od glasbe k medicini, v kateri išče ravnovesje med umetnostjo in naravoslovjem. V glasbeni karieri je kot solist stal na odru Linhartove in Gallusove dvorane Cankarjevega doma in bil del različnih instrumentalnih (orkestri, Big Band Medicinske fakultete) ter vokalnih sestavov. Je dobitnik srebrne plakete državnega tekmovanja TEMSIG.
 
NACE SLAK, pianist, je podiplomski študent Akademije za glasbo v Ljubljani. V organizaciji RTV Slovenija in Rotary Cluba Ljubljana je nastopil v neposrednem televizijskem prenosu na 18. dobrodelnem Miklavževem koncertu. V letu 2014 se je prvič predstavil kot solist s simfoničnim orkestrom Cantabile na Logaškem poletnem festivalu, nato pa še na festivalu Festival des Anches d’Azur v Saint Tropez-u v Franciji. Je dobitnik številnih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Na državnem tekmovanju TEMSIG je dosegel prvo mesto dvakrat in zlato plaketo trikrat. Na mednarodnem tekmovanju Radovljica se je uvrstil v finale, na mednarodnem tekmovanju v Celju je dosegel 1. mesto, na mednarodnem tekmovanju Scriabin v Grossetu je bil sprejet med najboljših 10 pianistov.
 
Za vaše udobje bomo poskrbeli z bogato izbiro hrane in pijače, ki bo na voljo med dogodkom. Prepustite se gastronomskim užitkom, medtem ko uživate v glasbenem spektaklu in se povezujete z drugimi gosti.
 
Veselimo se vaše prisotnosti na tem izjemnem dogodku in deljenja tega posebnega trenutka z vami.
Prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do 10. junija 2023 na tej povezavi.
 
Pridružite se nam in skupaj ustvarimo nepozaben večer akustične glasbe, prijetnega druženja in navdihujočega dogajanja. Veselimo se vašega prihoda!
 
Priporočen prostovoljni prispevek, ki bo namenjen izvedbi Poletne šole RAC Novo mesto:
Člani RAC – 15,00 € ; Člani RC – 30,00 € 
 
S spoštovanjem,
Rotaract klub Novo mesto