DR. LOVRO ŽIBERNA – IZBOLJŠANJE TELESNIH IN UMSKIH SPOSOBNOSTI – VLOGA FARMAKOLOGIJE V SODOBNEM ČASU

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI, ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA NAS OBIŠČETE V SREDO, 24. 1. 2024, ob 19:30

ROTARY SALON – GRAND HOTEL UNION 

IN PRISLUHNETE PREDAVANJU

Izboljšanje telesnih in umskih sposobnosti –

Vloga farmakologije v sodobnem času

predavatelj

IZR. PROF. dr. Lovro Žiberna

 

IZVEDELI BOMO

Izr. prof. dr. Lovro Žiberna je po poklicu farmacevt zaposlen na Fakulteti za farmacijo na Univerzi v Ljubljani, kjer poučuje farmakologijo. Poleg tega sodeluje s  Slovensko antidoping organizacijo (SLOADO) kot strokovni sodelavec in uradnik za kontrolo dopinga, pristojen za odvzem vzorcev. Kot uradnik Mednarodne agencije za protidopinška testiranja je delal na največjih kolesarskih dirkah, kot so Dirka po Franciji, Dirki po Italiji, Dirka po Španiji, enodnevne kolesarske klasike in tudi na Olimpijskih igrah.

S  sodobnim znanjem farmakologije in spremljanjem tako aktualne patentne kot biomedicinske znanstvene literature je moč najti veliko načinov, kako izboljšati telesne sposobnosti športnika, hkrati pa se izogniti pozitivnemu dopinškemu testu. Na predavanju bomo obravnavali problematiko dopinga kot odsev širše družbene realnosti, kjer zdravi posamezniki uporabljajo nekatere zdravilne učinkovine za izboljševanje svojih fizičnih, psihičnih, kognitivnih sposobnosti ali za vplivanje na svoj fizični izgled.

Glavna vrednota SLOADO in Mednarodne agencije za protidopinška testiranja je boj za ohranjanje zdravja športnikov, kar dosegamo s številnimi preventivnimi programi. Dr. Lovro Žiberna si šteje v čast, da lahko kot član SLOADO aktivno sooblikuje  kulturo ozaveščanja o nevarnostih zlorabe snovi, ki presega samo tekmovalni šport. Slovenija je dežela športa in naši športniki so v samem vrhu po številnih vrhunskih dosežkih, zato je pomembno, da imamo močno in transparentno protidopinško delovanje.

 

NAJAVITE SVOJ OBISK : tanja.blazic07@gmail.com   / GSM: 040 829 610

ZA VSE PRISOTNE STREŽENA VEČERJA – PRISPEVEK 17€

 

V rotarijskem letu 2023/24 uvajamo v RC Ljubljana tematske sklope predavanj s katerimi želimo pomembne teme nasloviti z več zornih kotov. Z veseljem napovedujemo mesečne tematske sklope predavanj z zanimivimi govorci.

Vabimo Vas, da nas obiščete.

Predavanja v RC Ljubljana so že preko tridesetletne tradicije kluba  sinonim sredinih klubskih srečanj, kjer sledimo ideji treh predavanj vsak mesec, vsaka prva sreda v mesecu pa je namenjena druženju članov kot klubski večer.

BLAŽ ŠTERK

Predsednik 2023/2024

 

rotary
Author: rotary